istanbul masöz olipsbet betadonis giriş vbet betandyou

Aydaki Amerika Bayrağı Niye Dalgalanıyor?

Aydaki Amerika Bayrağı Niye Dalgalanıyor?

Uzayda rüzgar olmadığı için normal bayrak dalgalanmaz. Rüzgarlar bazı cisimlerinin kendi atmosferlerinde oluşur. Ayın da atmosferi yoktur. Uzayda rüzgar yoktur ama manyetik alanlar vardır. Bunu düşünen NASA mühendisleri uzaya giden bayrağı ince bir metal folyodan yapmışlardır. Yani meşhur ay videosu mythlerdeki gibi bir stüdyoda çekilmemiştir.

Ay, Dünya’nın tek doğal uydusudur. Güneş Sistemi içinde beşinci büyük doğal uydudur. Dünya ile Ay arasında ortalama merkezden merkeze uzaklık 384.403 km, yani Dünya’nın çapının yaklaşık otuz katı kadardır. Ay’ın çapı 3.474 km’dir, bu da Dünya çapının dörtte birinden biraz fazladır.

Senelerdir insanların tartıştığı bir konu olan Neil Armstrong’un o muhteşem sözü ile perçinlenen Amerika’nın gururu olan aya ilk adım basma başarısı herkesin tartıştığı gerçek olmadığını savunduğu bir konuydu. İlk günden beri bunun gerçekleşmediğini savunan insanların sayısı oldukça artmaya başladı.

Yıllarca belgeselleri çekilen filmlere konu olan bu başarının soğuk savaş döneminde Rusya’ya bir gözdağı olduğunu düşünen insanlar vardı.Amerika uzay tarihinin en büyük başarılarından sayılan bu keşfin gerçek olup olmadığı yüzyıllar boyunca tartışılacak gibi durmaya devam ediyor.Ülkelerin aya gitmek gibi bir planı hala var ayda yaşam gibi veya oraya koloni kurarak uzay ile ilgili çalışmalar yürütmek isteyen insanlar bu tarz keşifleri hızlandıracak gibi gözüküyor.

Ay’ın Karanlık Yüzü

Dünya var olduğu süre boyunca hiçbir zaman ayın diğere yüzünün görülememesinin sebebi dünyanın  çevresinde dönüş süresiyle ayin dünya www.guvenilirbahissiteleri.org çevresinde dönüş süresinin eşit olmasıdır. İnsanların bu konuda şarkılar bile yazdığı devletlerin oldukça merak ettiği bu sırrın çözülmesi  için ilk adımı atan Çin hükümeti oldu.

Geçtiğimiz haftalarda Ay’ın karanlık yüzüne inen çinli astronotlar bunu başaran ilk insanlar oldular. Çin hükümetinin yaptığı bu atakla henüz ne amaçlandığı bilinmemektedir.  Ay yüzeyinde ne bulmayı amaçladıkları veya orada ne yapacakları bilinmeyen bu insanlardan gelecek haberler tüm dünyada merak uyandırmış vaziyette bekletiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir