istanbul masöz olipsbet betadonis giriş vbet betandyou

Altının Ayarı Nasıl Belirlenir?

Altının ayarı saflığına göre belirlenir. Kimyada saflık ölçüsü yüzde iken mücevhercilikte “ayar” yada “karat”'tır. 24 ayar altın %100 altın içerir. 22 ayar altın ise %91.6 altın içerir. Geri kalanı diğer metallerden oluşmaktadır.

Altının Ayarı Nasıl Belirlenir?

Ayrıca altın içerdiği diğer metallere göre renk değiştirir. Gümüş ilavesi ile yeşil, nikel veya platin ilavesi ile beyaz, çinko ilavesi ile sarı ve bakır ilavesi ile sarı veya ayarına bağlı olarak kırmızı renk alır. Ayrıca doğada %100 saf altın bulunmaz, en saf altın binde 999.9 saflıktadır.

Altının Önemi

Tarihin her döneminde geçerli olan para birimidir. Dünya üzerinde altınların büyük bir bölümünün hala okyanuslar altında olduğu söylenmektedir. Devletlerin büyüklüğü bile altın rezervlerinin ne kadar çok olduğuna bağlıdır. Yüzyıllar boyunca insanlar zenginlikleri bile  altınlarına bağlı olmuştur firavunlar bile altınları ile birlikte gömülürdü.

Günümüzde bile insanlar hala yatırım aracı olarak altına hücum etmektedirler. Ziynet eşyası olarak da kullanılan kullanılan altının önemini yüzyıllardır değerini kaybetmemesinde anlayabiliriz. İletkenlik olarak oldukça üst sıralardadır ve bu yüzden teknolojik alanlarda bile kullanılması söz konusudur.

Altının binlerce yıl boyunca bu denli değerli bir maden olmasının tabi ki birden fazla nedeni vardır. İnsanoğlunu sarı parıltısı ile cezbetmesi ilk göze çarpan unsurlar arasında değerlendirilirken, kısıtlı olması da, altına ulaşmanın nispeten zorluğu ile ekonomik bir değerinin ortaya çıkmasına yol açmaktadır.Saf altının, işlenen madenler arasında en yumuşak ve kolay şekillendirilebilir olması, çok az reaksiyona girerek, kararma, paslanma ve donuklaşma yapmaması kıymetini daha da artıran temel unsurlar arasında sayılabilir.

Yani uzun süre deforme olmadan saklanabilmesi önemli bir özelliktir. Diğer taraftan altın çok iyi bir iletken ve asitlere karşı dirençli bir madendir. Bu özellikleri ile altının, servet saklama ve bir birikim aracı olmasına şaşırmamak gerekmektedir.

Çorum’da  Altın Üretimi

Gündemimizi oldukça meşgul eden olaylardan biriydi Çorumlu bir iş adamının Venezuela’daki altın rezervlerine talip olması ve geçenlerde Venezuela Devlet Başkanı Yardımcısı Çorum’a gelerek buradaki altın işleme rafinerisi içerisinde kontrol yaptı. Venezuela’da çıkan altınların artık Türkiye’de işleneceğini belirten Başkan Erdoğan bu ülke ile her türlü anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

Bir yanıt yazın