istanbul masöz olipsbet betadonis giriş vbet betandyou

İstanbul gelecek kurban bayramında bomboş kalacak

İstanbul'da kurban bayramı tatilinin başlamasıyla birlikte şehrin boşalması bekleniyor. Bayramdan önceki Cuma günü akşamında İstanbul'un çıkış noktalarında büyük bir yoğunluk olması bekleniyor.

İstanbul gelecek kurban bayramında bomboş kalacak

İstanbul’da Ağustos ayının son haftasında kurban bayramı olacak ve 9 günlük resmi tatil süreci olacak. Her bayram olduğu gibi söylemek yanlış olacak çünkü kısa süreli tatillerde İstanbul’da yaşayan herkes şehirde kalmayı tercih ediyorlar. Tatillerin uzun olduğu dönemlerde şehir tam anlamıyla bomboş kalıyor ve şehirde trafikten eser kalmıyor. Geçtiğimiz Ramazan bayramında tatillerinin hafta sonuna denk gelmesi sebebiyle herhangi bir hareket olmamıştı ama şehirliler gelecek Kurban bayramında bunun acısını çıkaracak gibi duruyor çünkü hafta sonlarıyla birlikte tam 9 günlük resmi tatil bütün ülkeyi etkisi altına alacak. Bu etkinin en çok yaşanacağı şehir ise elbette mega şehir İstanbul olacak ve şehrin çıkış noktaları tam anlamıyla işkence haline gelecek.

ÇIKIŞ GÜNÜ YADA SAATİ SİZİ KURTARMAYACAK

Eskiden iş yerinden bir gün önce izin alınıyor ve yola daha erken çıkılıyordu ama artık insanlar oldukça zeki davranıyorlar. Mega şehir İstanbul’da 20 milyona yakın insan yaşıyor ki bu insanların çok küçük bir kısmı bile bu tarz zekice bir davranış yapsa hem D100 hem de otoyol tam anlamıyla kilit haline geliyor. Cuma günü itibarıyla Salı gününe kadar trafiğin zirvede olması bekleniyor. Ne zaman çıkarsanız çıkın İstanbul’un çıkış noktalarında sizi muhteşem bir trafik bekliyor olacak. Trafik polisleri ve emniyet güçlerinin elbette çok büyük önlemleri olacak ama milyonlarca insanın şehirden çıkış yapması bekleniyor.

İNDİRİMLİ VE ÜCRETSİZ YOLLAR OLACAK

Her bayram olduğu gibi bu bayramda da özellikle İstanbul’da bazı yollar ücretsiz ve indirimli olacak. Devletin izin verdiği ve özel işletmelerin yaptığı kamu yapılarında indirim yada ücretsiz imkanların olmayacağı tahmin ediliyor ama 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprülerinin bayramda ücretsiz olacağını tahmin ediyoruz. Bunun haricinde vatandaşın merak ettiği sorulardan birisi Osmangazi Köprüsü’nün indirimli olup olmayacağı oluyor. Kurban bayramından önceki hafta bütün soruların cevaplarına çok net cevaplar hükumet yetkilileri tarafından verilecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir