istanbul masöz olipsbet betadonis giriş vbet betandyou

Zeytin Çekirdeğinden Biyoplastik

Son günlerin hiç tartışmasız en önemli konusu Plastik Poşet Parası insanların alışmakta zorluk çekeceği bir durum hem satıcı hem alıcıyı oldukça zorluyor . İnsanların yaptığı yüklü alışverişlerde ödediği paralar zoruna gitmesede poşet için verdiği 25 Krş oldukça zoruna gidiyor.

Zeytin Çekirdeğinden Biyoplastik

Daha temiz bir çevre ve fosil yakıt tüketimi konusunda devletin aldığı bu karar doğrultusunda 1 Ocak 2019 dan itibaren bütün poşetlerden para alınmaya başlandı .Marketlerde ve pazarlarda genellikle daha çok kullandığımız plastik poşetler artık paralı hale geldi. Doğaya verdiği zararlar tartışma konusu olan poşetler doğada çözünme konusunda oldukça yavaşlar. Çevremizi koruma adına atıldığı söylenen bu adım halkın kafasını oldukça karıştırmışa benziyor. Kimi mağaza ve marketlerde poşetlerin boyutuna göre alınan para ise iyice halkı çileden çıkarmışa benziyor. Ülkemizdeki dışa bağımlı fosil yakıt üretimi kimi zaman dış borçlarda oldukça zorluyor bunun bize vergi olarak döndüğünü düşünürsek aslında bizim yararımıza bir adım gibi gözükebilir. Eskiden pazarlarda annelerimizin kullandığı hasır torbaları artık her yerde görmeye başlayacağımızı göz ardı etmemekte fayda var.

Türk Gençleri Zeytin Çekirdeğinden Biyoplastik Üretiyor

Toplumumuzun teknolojik başarılara aç olduğu muazzam bir gerçek yüzümüze bir tokat gibi vuruyor. Bunu bir avantaja dönüştüren bir kaç mühendis ise oldukça başarılı çevreci ve doğayı koruma amaçlı bir tasarım geliştirerek zeytin çekirdeğinden Biyoplastik üretmenin yolunu buldular . Biyoplastik aslında bizim oldukça yabancı olduğumuz bir konu gibi gözüküyor. Biyoplastik aslında doğada rahatça çözünen bir maddedir ve bu maddelerin doğaya hiçbir zararı olmadığı gibi tekrar dönüştürülebilir olduklari için oldukca ucuz ve maliyetsiz şeylerdir. Zeytin Çekirdeğinin Faydaları ülkemizde bilinen sağlımıza yararlı şeylerdir. Ama artık Türk mühendislerin bulduğu bu yöntem ile hem doğaya hemde cebimize yararları olacak gibi gözüküyor . Ülkemizde oldukça fazla sayıda bulunan zeytin ağaçları hammadde sıkıntısı çekmeden bu tür Biyoplastik ürünleri üretmede bize oldukça katkı sağlayabilir . Bu yeniliğin en büyük katkısı ülkemizde ve dünyada her yıl doğaya okyanuslara atılan fosil atıkların çevremizi kirletmesine engel olması için büyük bir önem arz ediyor. Çevre kirliliği konusunda büyük sıkıntı yaşayan ülkelerin toplum olarak ne kadar sıkıntıda olduğu düşünülürse bu gelişmenin bizim ülkemize ne kadar yararlı olacağı büyük bir gerçektir .

Bir yanıt yazın