istanbul masöz olipsbet betadonis giriş vbet betandyou

Leave The World Behind “Dünyayı Ardında Bırak” film incelemesi

Leave The World Behind  “Dünyayı Ardında Bırak” film incelemesi

Bugün de 2023 yılının en iddialı filmlerinden biri olan Leave The World Behind yani bizdeki adıyla “Dünyayı Ardında Bırak” filmini sizlerle birlikte inceleyeceğiz.

 

Öncelikle Leave The World Behindadlı film Rumaan Alam’ın aynı adlı romanından uyarlamış ve yönetmen koltuğuna Sam Esmail oturmuş. Filmin kadrosunda Julia Roberts, Ethan Hawke, Mahershala Ali, Kevin Bacon ve Josh Drennnen gibi Hollywood’un kalburüstü oyuncuları bünyesinde toplamış.

 

Bir an gözlerinizi kapatın ve yaşadığınız ülke genelinde aniden çok büyük bir elektrik kesintisi yaşansa sizi nasıl hissettirir? Elektrik kesintisi sonrası yaşanan internet kesintisi, kimse ile irtibata geçememek sizi ne kadar panikletir?.

 

Netflix platformu üzerinden geçtiğimiz günlerde seyircisiyle buluşan Leave The World Behind “Dünyayı Ardında Bırak” adlı film bu yaşanan olayları sıradan insanların bakış açısıyla anlatıyor

 

Film izleyicisine daha ilk dakikalardan itibaren gerilimi yaşatmaya ve bunu filmin sonuna kadar çaresizlik ve korku hissini dengeli biçimde aktaran bir yapım olmuş  Bu tarz filmlerin biraz daha hareketli olmasını beklentisi ile başlayanlara küçük bir hüsran yaşatıyor. Ama her ne kadar ağır işleyen bir yapısı ve konusu olmasına rağmen merak ve gizem hissettiren ve hikayenin belli oranda ayakta kalmasına olanak tanımış Elbette bu yönlerini ele aldığımızda tahmin ediyorum ki filmi hem sevenler hem de sevmeyenler olacaktır yani insanların ikiye bölüneceğini eminim ben öncelikle her iki tarafında haklı yanları olduğunu söyleyebilirim.

 

Ama hangi açıyla bakarsanız bakmış olun film anlatmak istediğini kendi tarzıyla tatmin edici biçimde ele almış ve bunu izleyicisine hissettirmiş. Filmin konusunu kısaca söylemek gerekirse New York’un yoğunluğu ve stresinden biraz da olsa kurtulmak için kısa bir tatil yapmak isteyen 4 kişilik bir ailenin başından geçen gerilim dolu olayları anlatıyor. Filmin ana kahramanlarından biri olan bir aile sahil kenarında lüks bir ev kiralar ancak aynı gece evin sahibi olduğunu söyleyen bir kadın ve bir erkek kapıyı çalar. İlk başlarda her iki aile de birbirlerini ölçerek tanımaya çalışırlarken aileler zamanla birlikte garip olayların içinde bulur. Çaresiz bir duruma düşen her iki ailede ne yapacaklarını bilemez halde ürkütücü teoriler üretmeye başlar.

 

Bu da ortaya çıkan bilinmezliğin içinde durumu gittikçe gerilimli hale getirir İster istemez her iki aile de birilerinin çıkıp bunu düzelteceğine düşünmeye başlarlar. Zaten bu tarz filmlerde birileri hem bizi hem dünyayı kurtarmaz mı?

 

Ama tam burada artık her iki alile de yaşadıkları kaos ve sonrasında kendi başlarına olduklarının gerçeğiyle yüzleşmeye başlarlar. Aslında bizim için de güzel bir ayna görevi görüyor bu olay. Film devamlı olarak izleyicisine garip bir gizem ve bir gerilim yaşatırken bu noktada özellikle müziklerin çok büyük etkisini hissediyorsunuz. Filmin müzikleri önce kısık başlarken ilerleyen zamanlarda yavaş yavaş yükselen temposunu hissettirirken filmin etkileyici görüntü açıları ve kamera kullanımındaki teknik yöntemler ise başarılı kısımlarından biri oluyor.

 

Özellikle de bazı sahnelerdeki göze hoş gelen geçiş anları filme değer katmış diyebiliriz  Tabi bunların yanında her yaşanan olayın sadece ailelerin gözünden aktarılması sebebiyle kendinizi filmin bir parçası gibi hissettirmesini sağlıyor.

 

Bana göre oyunculuklar açısından da başarılı bir proje olmuş. Sonuçta dünyanın yakından tanıdığı birçok ünlü ismi bu filmde görüyoruz. Bunların yanında genç ve çocuk rollerindeki oyuncuların da kayda değer bir performans sergilediğini söylemeden edemeyeceğim.

 

Sonuç itibariyle temponun bu kadar ağır olmasını tercih etmek yerine aksiyonu biraz daha fazla tutabilmiş olsalardı bu film tadından yenmezdi.

Kamil Hızer / Aktuel10.com

Instagram: @kamilhizer

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir