istanbul masöz olipsbet betadonis giriş vbet betandyou

Youtube Türkiye tam anlamıyla içerik çöplüğe döndü

Youtube Türkiye son 1 yılda yaşanan gelişmelerden dolayı içerik çöplüğüne döndü. Birçok ataletli girişimci içerik üretmek yerine, zaten yüklü içerikleri tekrar video haline getirince Youtube artık keyifli bir olmamaya başladı. Youtube'da kullanıcısı sayısı Türkiye için konuşacak olursak hızla azalıyor.

Youtube ilk çıktığı günden bu yana özellikle Amerika’da ve Avrupa’da modern içerikler işe doluydu. Türkiye’de ünlü olmadan ise Türkiye’de oldukça kaliteli içerik üreticileri vardı. İnternetten para kazanma diye bir saçmalığın ortaya çıkmasından sonra her 10 kişiden biri Youtuber olmaya karar verdi. Özellikle gazeteci kimliği olan ama haberciliğin yalan dolan olduğunu sanan meslektaşlarım Youtuber gelirlerinin milyonlara ulaştığı gibi haberler yapınca ortalık iyice karıştı. İnternette olan videolar tekrar ortaya çıkmaya başladı ve özellikle bu videolar üzerinden para kazanmaya çalışan insan sayısında artış yaşandı. Hal böyle olunca sadece Youtube değil, para kazanma birimi olan Google Adsense Türkiye için bütün gelirleri neredeyse en aza indirdi.

SESLENDİRME İŞİNİ MESLEK SANMAYA BAŞLADILAR

Türkiye’de en çok karşılaşılan ve kendilerini gerçekten Youtuber sanan binlerce, belkide on binlerce kişi var. Yaşlarına göre ayırmaya gerek yok çünkü gerçekten içerik ürettiklerini sanan ama aslında Youtube Türkiye’yi çöp haline getiren kişilerden bahsediyoruz. Sesiyle iş yapan insanlara lafımız yok ama Youtube’da hiçbir gelir sağlayamadığı halde halen başkalarının videolarını alan ve bu videolar üzerinden tepki, yorum, eleştiri videoları çeken ataletli girişimciler yüzünden Youtube’a kimse girmez oldu. Sadece yeni girişimciler değil milyonlarca abonesi olan Youtuber tayfası içerik çekeceğim diye saçma sapan şeylere bulaşmaya başladılar.

KENDİ ARALARINDAKİ REKABET DURUMU İYİLEŞTİRMEYE BAŞLADI

Türk Youtuber tayfası arasındaki rekabetten dolayı bu durum biraz iyiye gitmeye başladı. İçerik çalma, ismimi kullanma, videolarımı kullanma gibi rekabet ortamından sonra artık bir savaş başladı diyebiliriz. Türkiye’de Youtuber olan ve gerçekten içerikleri rezalet olan insanlar bir şekilde izleniyorlar ama buradaki durum sonuç olarak çöp içerik yerine gerçekten işe yarar şeylerin ortaya çıkmasıdır. Kısa zaman içerisinde Youtube Türkiye’yi çöp haline getiren, başkalarının videolarını kullanan, eleştiri, tepki yada benzeri videolar çeken kişilere karşı ceza verilmelidir. Türkiye’de yaygın video kapak fotoğrafı ve içerik alakası olmayan bütün kullanıcılar süresiz olarak Youtube’dan engellenmelidir.

Bir yanıt yazın