istanbul masöz olipsbet betadonis giriş vbet betandyou

İETT toplu taşımaya zamla alakalı kararını verdi

İstanbul'da sonbaharda toplu taşıma yapması planlanan zamdan ötürü vatandaş huzursuz idi. Akaryakıta gelen zamdan dolayı toplu taşıma kullananları sevindiren haber geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araçlarında herhangi bir zam uygulamasına gitmeyecek.

İETT toplu taşımaya zamla alakalı kararını verdi

Doların ateşinin çıkmasından sonra Türkiye’de toplu ulaşıma zam haberleri üst üste gelmeye başladı. Eğitim sezonun başlamasıyla birlikte servislere gelen zam bütün ebeveynleri kızdırmıştı çünkü maaşlar aynı iken etrafındaki her şeye zam gelmesi insanları oldukça sinirlendiriyor. Minibüs ve diğer toplu taşıma araçlarına yapılması iddia edilen zam ile ilgili haber ise az önce geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi zamların havada tutuştuğu bu dönemde toplu taşımaya zam yapmama kararı aldı. Mevlüt Uysal’ın direkt olarak verdiği emir ile hemen bir rapor oluşturdu ve sayın Uysal’a sunuldu. Rapor sonucuna göre toplu taşıma araçlarına zam yapılmaması karardı mecliste çoğunlukla kabul edildi.

İSTANBUL BELEDİYESİ SONBAHARI ZEHİR ETMEDİ

Toplu taşıma zam olması aslında vatandaşın istemediği bir şeydir çünkü zaten otobüsler, metro ve diğer toplu taşıma araçlarında oldukça büyük bir yoğunluk var. Bu yoğunluktan ötürü insanlar neredeyse aşırı yoğunluk sebebiyle tutunmadan seyahat eder hale geldi. Özellikle metrolar ve metrobüste yaşanan aşırı yoğunluk vatandaşı sinirlendiriyor ve gelecek bir zam haberi çok ciddi sorunlara yol açabilir. Belediyenin zam yapmama kararı ise elbette hem vatandaşı hem de bizi sevindiren bir hadise oldu.

Zam yapılmaması aslında yerinde bir karar olacak çünkü 3 aydır devam eden tatil sebebiyle günde milyonlarca liralık kar elde edilmedi. Okulların başlamasıyla birlikte milyonlarca öğrenci İstanbul’da cirit atmaya başlayacak. Bunların hepsinin akabinde öğretmenler ve eğitim sektöründe çalışanlarda akaryakıt zammından dolayı toplu taşıma tercih edecek. Tuzla ve Kadıköy arası tek bir otobüsle 2.30 liraya gidebilen bir vatandaşın özel aracıyla trafikten dolayı 50 liralık  bir yakıt harcaması muhtemeldir. Bu sebeple gelecek hafta itibarıyla İETT kar üstüne kar edecek ve olmayacak zam çok büyük bir etki yaratmayacaktır.

Bir yanıt yazın