istanbul masöz olipsbet betadonis giriş vbet betandyou

Uber Türkiye yasallaşma sürecinde fatura dönemine geçti

Uber Türkiye'nin yasallaşma süreci resmen başladı. Kasım ayında mahkemeye hazırlık mı yapılıyor bilemiyoruz ama artık e-fatura döneminin resmen başladığını bildirmek istiyoruz. İsteyene de istemeyene de artık fatura kesilecek ve Uber böylece vergisini ödemiş olacak.

Uber Türkiye yasallaşma sürecinde fatura dönemine geçti

Uber Türkiye’ye giriş yaptığı andan bu yana oldukça büyük bir büyüme gösterdi. Bu büyüme olumlu anlamda olduğu için vatandaş artık lüks taşımacılık için Uber tercih etmeye başladı. Üstelik yolcuların ele aldığı konu genel olarak sadece lüks bir ulaşım değil aynı zamanda ücret konusu oldu. Ticari taksiye göre çok daha ucuz olan Uber Türkiye, düşük ücrete çok lüks bir hizmet veriyor. Üstelik ticari takside 3 kişi binebildiğiniz araçlar yerine 8 kişi kadar yolculuk yapabildiğiniz lüks araçlar geliyor. Uber Türkiye ile ticari taksiler arasındaki kavga hiçbir zaman bitmiyor. Taksi sürücüleri Uber olduğunu iddia ettikleri lüks araçları teşkilatlı olarak sıkıştırıyor ve araçları parçalayıp şoförleri darp ediyorlar.

YASALLAŞMA İÇİN BÜYÜK ADIM ATILDI

Uber Türkiye çok kısa zaman önce e-fatura dönemine geçtiklerini söyledi. Böylece her yolculuk için vergi ödenmiş olacak ve devletimiz ile herhangi bir sorun kalmamış olacak. Maslak Vergi Dairesi adı altında artık her yolculuk için fatura kesilebilecek. Böylece Uber sürücüleri bazı yolcular için fiş keserken bazıları için kesmeme gibi bir durumu ortadan kalkacak. Kasım ayında yapılacak Uber Türkiye mahkemesinde oldukça büyük avantaj olacak bu durumdan sonra biz Uber Türkiye’nin yasallaşmasını istiyoruz çünkü sarı taksileri kullanmak istemiyoruz ve daha ucuza lüks taşımacılık bizim hakkımızdır diye düşünüyoruz.

Uber bazı yerlerde çok fazla araç kaydı yapıyordu ama artık bu durum değişti ve araç sınırlandırılması getirildi. Çünkü bir mahallede 10 Uber arabasının olması kimseye kazandırmaz ve kimse bu araçlar ile işe çıkmaz. Bu sebeple resmi bir açıklama yok ama Uber’in çok net bir şekilde sınırlı sayıda araç alacağını tahmin ediyoruz. Uber Türkiye yasallaşma sürecinde olumlu adımlar atarsa siyah arabalarında artık sefere çıkacağını tahmin ediyoruz. Böylece ülkemizde çok ciddi anlamda yolculuklar lüks olarak ucuza yapılmış olacak.

Bir yanıt yazın