istanbul masöz olipsbet betadonis giriş vbet betandyou

Motosiklet sürücülerinin artık 2 kat daha dikkatli olması gerekiyor

Motosiklet sürücülerinin artık çok daha dikkatli olmasını gerektiğini söylemek gerekiyor. Gizli buzlanmalar ve zeminde oluşan ıslanmaya karşı her motosiklet sürücüsünün iki kat daha dikkatli olması bekleniyor.

Motosiklet sürücülerinin artık 2 kat daha dikkatli olması gerekiyor

Yağmurların başlaması ve özellikle soğuk havalardan dolayı asfaltın soğuk olmasından dolayı vatandaşımızın yollarda çok daha dikkatli olması gerekiyor. 4 tekerlek araçlarda bir şekilde kontrol sağlanabiliyor ama motosiklet sürücülerinin artık 2 kat daha dikkatli olması gerekiyor. İleri sürüş veya hakimiyet eğitimi almış motosiklet sürücüleri ne demek istediğimizi çok iyi anlıyorlar. Motosiklet sürücülerinin araçlarla arasındaki mesafe, ıslak zemindeki hareketleri ve soğuk havalarda teker ısınması olmadan yapılan keskin viraj sürüşleri her zaman risk içeriyor.

DİKKATLİ OLMAK HAYATINIZI UZATACAKTIR

Motosiklet sürücülerinin ıslak zeminde değil kuru zeminde de dikkat etmesi gerekiyor. Soğuk asfalt ve soğuk tekerlerden dolayı motosikletiniz kayabilir. Bunun hepsini bir kenara bırakın ve şimdi söyleyeceğimiz çok iyi dinleyin. Kesin olmayan bir viraja yüksek hızla girdiniz ve motorunuzu fazla yatırdığınızı düşünün. Ve belediyelerin Türkiye’nin her yerinde otomatik olarak çalışan çim ıslatma makinelerine denk geldiniz. Bu makineler genelde çimleri ıslatmak yerine asfalt ıslatıyorlar ve hem sahil yolunda hem de otoyollarda sık sık karşımıza çıkabiliyorlar. Bu yüzden yolu izlemek ve 2 daha dikkatli olmak her zaman size kazandırıyor.

GİZLİ BUZLANMALAR DENGENİZİ ALT ÜST EDER

Kışın gelmesiyle birlikte havalar bir hayli soğumaya başladı. Meteorolojinin uyarılarına göre çok ciddi soğuklar ile karşı karşıya kalacağız. Eğer sizde bu soğuklarla ile mücadele etmek istiyorsanız kalın giyinin ama üşüyorum diye de hızlı gitmeyin. Gizli buzlanmalar genelde kullanılmayan alanlarda olur ki motosikletler genelde emniyet şeridini yada bariyer yanlarını kullanırlar. Bu bakımdan sizde gittiğiniz yolu çok iyi tanıyın ve izleyin. Gizli buzlanmalara karşı şeritte kalmaya ve takip mesafesini korumaya bakın.

Bir yanıt yazın