istanbul masöz olipsbet betadonis giriş vbet betandyou

Kıbrıs Üniversite Rehberi – Bölüm 2

Kıbrıs Üniversite Rehberi – Bölüm 2

Kıbrıs Üniversite Rehberi

Kıbrıs Üniversite rehberi – Bölüm 1 kısmında konuya genel bir giriş yapmış ve iki üniversiteden bahsetmiştik. Bölüm 1’de de söylediğimiz üzere burada yazılan bilgiler, adada 3 ayrı üniversitede eğitim görmüş, üniversitelere acentalık yapmakta olan bir birey tarafından tamamen subjektif olarak yazılmış olup danışmış olduğumuz kişinin kendi yorumlarından oluşmaktadır.

Bu yazılar üniversiteler arasında bir ayrım yapılmadan, tamamen açık ve dobra bir şekilde sizlere yardımcı olabilmek için hazırlanmıştır.

https://aktuel10.com/kibris-universite-rehberi

  • Kıbrıs’ta Üniversite Seçimi

Lefke Avrupa Üniversitesi

Anahtar kelime ucuzdur. DAÜ ile beraber adanın yarı devlet yarı vakıf üniversite olma özelliğine sahip ikinci üniversitesidir. Adanın en ucuz üniversitesidir. Öğrenci profili de buna göre şekil almıştır. Üniversite öğrenci sayısını çoğaltmak için ücreti uygun tutmaktadır. Hatta bu sebeple olduğunu düşündüğümüz, güney asya ülkelerinden 100’lerce öğrencinin %100 burslu okuması meseleye başka bir boyut katmaktadır. DAÜ kısmında bahsettiğimiz siyasetin üniversite yönetimine karışma mevzuu burada da aynen geçerlidir. Hocalarının çoğunun siyasi çevreleri olduğu için, üniversite yönetimine hocalarınız ile ilgili yapacağınız şikayetlerin hiçbir önem arz etmediğini ve bu hocaların bu sebeple kendilerine çokta çeki düzen vermediğini bilmenizi isteriz. Üniversitenin eğitim kalitesi ise ortalama bir seviyededir fakat hocaların iletişim sorunu DAÜ’de olduğu gibi burada da devam etmektedir. Ücretleri uygun olsa da paranızla ilgili sorun yaşadığınızda üniversite paranızı hortumlama eğiliminde olup sürpriz yapmayı sevmektedir. Gereksiz yere bazı borçlar çıkarabilmekte, içeride kalan paranızı almanız için aylarca beklemeniz gerekmekte, üniversiteyi terk etmek istediğinizde size bir borç yükü hediye edebilmektedir.

Üniversitenin bulunduğu Lefke – Gemikonağı bölgesi üniversite ile beraber gelişmekte olup KYK’nın büyük yatırımları ile kiraladığı yurtlara öğrencileri yerleştirmesi ile kalacak yer sorununu aşmış bulunmaktadır. Sakin ve adanın üniversite olarak en sakin bölgesinde bulunması canınız sıkıldığında deniz kıyısına inip kordon boyu yürüme imkanınız Gemikkonağı’nın avantajlarındandır. Yiyecek içecek fiyatlarının Lefkoşa ve Girne’ye göre daha uygun olduğu bu bölgede hazır gıda fiyatları geçtiğimiz senelerde çok uygunken, bu sene yapılan zamlarla diğer bölgelerle aynı konuma gelmiştir.

Sonuç: Üniversite uygun fiyata okumak için gerekli her imkana sahip olup, iyi bir öğrenci için tercih edilebilir bir durumdadır.

Uluslarası Kıbrıs Üniversitesi

Lefkoşa’da bulunan üniversite Lefkoşa’yı çıkıp Magusa’ya doğru giderken konumlandırılmıştır. Yani üniversite Haspolat’ta olup şehirden bayağı bir uzaktır. Haspolat’ta kiralayabileceğiniz evler bulunduğu gibi Lefkoşa’da ev tutup servisler ile okula gidip gelmeniz de mümkündür. UKÜ’nün oldukça yaygın bir servis ağı olduğunu belirtmek isteriz. Hocaları genel olarak kibar ve zarif olan bu üniversitede eğitim kalitesi ortadır. Fakat adada en iyi eğitim alabileceğiniz 2 üniversiteden birisi olduğunu belirtmek isteriz çünkü hocalar ile iletişim kurabilir, sorular sorup derdinizi anlatabilirsiniz. Üniversite içinde yemek yemek, telefonunuzu yaptırmak vs. gibi tüm ihtiyaçlarınız için gerekli yerler mevcuttur. Yurt fiyatlarının uygun olmadığı ve üniversitenin Lefkoşa’da bulunması sebebiyle ev fiyatlarının pahalı olduğununu aklınızda bulundurmanız gerekmektedir.

Ülkücüyseniz üniversiteniz burasıdır. Adanın ülkücü popülasyonu en fazla olan üniversitesidir. Yakındoğu’da kürtçüler neyse burada ülkücü odur. Ayrıca kampüsü genel anlamda güzel ve düzenli bir üniversitedir. Hukuk fakültesinde sınavların bir çoğu test şeklindedir. Okulu bitirmek için derslerinizden başka bir konuya eğilmeniz gerekmemektedir.

Sonuç: Üniversite şehirden uzak olsa da servisleri ile git gel yapabilirsiniz. İsteyen öğrencilerin gerekli eğitimi alabileceğini düşünmekteyiz. Hocalarının kibar olması ise üniversiteyi daha bir tercih edilebilir yapmaktadır.

Girne Amerikan Üniversitesi

Girne Amerikan Üniversitesi adı üstünde Girne’de bulunmakta olan özel bir üniversitedir. Üniversitenin eğitim kalitesi orta seviyededir. Dersleri geçmek ortalamanın üzerinde zordur. Yabancı öğrenci sayısının fazla olduğu üniversitede, asıl sorun kalacak yer meselesidir. Girne dağ ile deniz arasında kurulmuş bir şehirdir. Dolayısıyla diğer şehirler gibi ev ve trafik sorunları için sınırsız imkana sahip değildir. Ev fiyatlarının en pahalı olduğu yer Girne’dir.

Bütün bunların dışında diğer üniversitelere nazaran daha farklı bir ortamı vardır. Öğrenciler için her türlü imkanı bulunan üniversitenin, sürekli reklamını yapmış olduğu şeylerden birisi de yurtdışı ile alakalı olanaklarıdır. Birçok ülkede eğitim olanağı sunduğunu söyleyen üniversitenin bu olanaklarından yararlanırım diyerek seçim yapıp, ardından ortam iyi deyip alemlere takılan öğrencileri de yok değildir. Gemi kaptanlığı ve pilotaj bölümü bulunan üniversite kampüsünde gezerken genç kaptan adaylarının jilet elbiseleriyle dolaştığını görüp kendinizi nezih bir ortamdaymış gibi hissetmeniz mümkündür.

Sonuç: Üniversite tamam, Girne kimilerine göre adanın en güzel şehri tamam lakin Girne’nin adanın yaşanması en zor ve pahalı şehri olduğunu unutmayınız.

Evet, adada üniversite sayısı git gide artmakta olduğundan temel 5 üniversiteyi sizler için değerlendirmesi için bir tecrübeli bir acentaya danıştık. Bu bilgiler daha önceden de belirttiğimiz gibi subjektif olup, yalan katılmadan direkt olarak yorumlanmıştır. Teşekkür ederiz, seçimlerinizde başarılar dileriz.

Bir yanıt yazın