istanbul masöz olipsbet betadonis giriş vbet betandyou

Fırat Neziroğlu’ndan muhteşem tanıtım

Fırat Neziroğlu’ndan muhteşem tanıtım

Ünlü dokuma sanatçısı Fırat Neziroğlu, “YEN” koleksiyonuyla Türkiye’yi New York Moda Haftası’nda temsil ederken, sonrasında hayata geçirdiği “ZEN” koleksiyonundan sonra 2024 Sonbahar-Kış için hazırladığı “ReBORN” temalı koleksiyonunu Addresistanbul Ev Dekorasyon Merkezi’nde tanıttı.

Fırat Neziroğlu’nun yeni koleksiyonu ReBORN’un çıkış noktasını paylaştığı etkinlik, iş, sanat ve cemiyet hayatından birçok ismin katılımıyla gerçekleşti. Neziroğlu, koleksiyonunun temasını şu şekilde açıkladı: “Çocukluğumuzun esintilerini geleceğe taşıyan bu seri, büyüdüğümüzde de giyebileceğimiz kıyafetlerden ilham aldı. Hepimizin geçmişinde çocukken giydiğimiz bir beden büyük kıyafetler vardır. Bu koleksiyon, Anadolu kültürünün zarif detaylarını geleceğe taşıyor.”

Sanatçı, koleksiyonda anneannesinin sandığından çıkan kumaşları kullandığını belirtti ve geleneksel Anadolu dokuma kültürüne olan bağlılığını vurguladı. “Koleksiyonumda kullanılan kalıplar yüzyıllardır bu topraklarda kullanılan geleneksel kalıplar” diyen Neziroğlu, Anadolu’dan aldığı ilhamla uçkur kullanmayı tercih ettiğini söyledi. Uçkurun, Anadolu’nun yokluktan ortaya çıkardığı bir çözüm olduğunu ve eski zamanlarda kadınların düğme bulamadıklarında kıyafetleri bağlamak için kullandıklarını belirtti.

Etkinlik, sanatçının Anadolu gezilerinden esinlenerek hazırladığı koleksiyonlarıyla geleneksel kültürü geleceğe taşıma vizyonunu ortaya koyduğu bir platform oldu. Davetli konuklara, CBR Unique Fragrance Company parfümörü Cabir Çobanoğlu tarafından geliştirilen ReBORN kokuları da hediye edildi. Sanatçı, koleksiyonunun hikayesini ve ruhunu kokularla özdeşleştirmeyi önemsediğini belirterek, yeni koleksiyonuyla büyük beğeni topladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir