istanbul masöz olipsbet betadonis giriş vbet betandyou

2018 İşsizlik Maaşı Başvurusu! İşte Yeni İşsizlik Maaşı Ücreti

İşsizlik maaşı başvurusu son zamanlarda merak edilen bir konu oldu. İşsizlik maaşı başvurusu, maaş ücreti hesaplama gibi detaylara bu haberimizde yer veriyoruz. 2018 işsizlik maaşı almak için gerekli şartlar için haberimizi okuyabilirsiniz.

Son yıllarda işten atılan veya kendi isteğiyle çıkan vatandaşın merak ettiği soru işsizlik maaşı oluyor. Elbette merak edilen işsizlik maaşı nasıl alınır sorusuna da bu haberimizde yanıt vermek için kısa bir araştırma yaptık. Ekonomik kaygıları beraberinde getiren işsizlik artık o kadar dert edebilecek bir sorun değildir çünkü işsizlik maaşı son zamanlarda en çok başvuru yapılan kamu hizmeti arasında yer alıyor. İşsizlik maaşı başvurusu yapmak için en yakın İŞKUR şubesine gidebilir veya internetten online olarak başvuruda bulunabilirsiniz. Başvuru yapabilmek için sözleşme feshi, yani işten çıkış tarihinizin akabinde 30 gün içerisinde başvuru yapmanız gerekiyor

İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR

Başvuru yapabilmek için hemen yukarıda söylediğimiz gibi işten çıktıktan sonra 30 gün içerisinde başvuru yapmak zorundasınız. 30 gün içerisinde başvuru yapamamış fakat afet, doğal olaylar yada zaruri durumlar sebebiyle bahanesi olan kişilerin İŞKUR şubelerine gidip bilgi alması gerekiyor. Hiçbir sağlık sorunu yada bahsi geçen olaylar olmadan 30 gün içerisinde başvuru yapmayanların başvuruları kabul edilmiyor.

2018-2019 İŞSİZLİK MAAŞI ÜCRETİ HESAPLAMA

İşsizlik maaşı alanların merak ettiği bir diğer soru ise elbette kaç para maaş alacağım sorusu oluyor. Bunun belirlenmiş belirli bir ücreti yok ama siz kendiniz kaç para maaş alacağınızı hesaplayabiliyorsunuz. Bunun akabinde merak edilen ne kadar süre boyunca işsizlik maaşı alınacağı oluyor. Sigortalı olarak 600 gün çalışan ve prim ödemesi yapmış olanlara 180 gün, Sigortalı olarak 900 gün çalışan ve prim ödemesi yapmış olanlara 240 gün, Sigortalı olarak 1080 gün çalışan ve prim ödemesi yapmış olanlara 300 gün boyunca işsizlik maaşı ödenir. En düşük asgari ücret maaşının 805 lira olacak ve asgari ücrete kadar çıkabilecek.

Bir yanıt yazın