istanbul masöz olipsbet betadonis giriş vbet betandyou

Wp-includes İndex Alma Sorunu

Wp-includes İndex Alma Sorunu

Hazır bir sistem olarak kullanılan ve üzerine eklenen temalar ile farklı platformlarda sitelerin oluşturulduğu WordPress’in ince sorunları bazen çok can sıkıyor. Tabiki bu tam anlamıyla WordPress kaynaklı diyemeyiz, bazen sunucu bazende kişisel amatörlük nedeniyle bu sorunlarla karşılaşabiliriz. Zaman zaman bir çok kişinin yaşadığı WordPress wp-includes sayfaları index alma sorunu erken fark edilmediği zaman bir çığ gibi büyüyebiliyor.

Normalde bu dizin sayfaları erişime engellidir ve robots.txt üzerinde google botlarının taramasına kapatılmış olsada bazı eklentiler veya sunucu değişimi sonrasında yaşanan sorunlardan.

Eğer siteniz bu dizinleri index almışsa nedenleri şu şekildedir, ilk önce bunların düzeltilmesi gerekiyor.

  • Robots.txt üzerinde Disallow: /wp-includes/ komutu olmadığı için google botları bu dizinleri tarıyor olabilir. Search console üzerinden robots.txt menüsünden ilgili adresleri sorgulayarak erişim olup olmadığını görebilirsiniz.Eğer erişim izni varsa aşağıdaki kodu Robots.txt içerisine ekleyerek wp-includes index alma sorunu‘nu engelleyebilirsiniz.

AŞAĞIDAKİ KODU ROBOTS.TXT DOSYASI
İÇERİSİNE EKLEYEREK WP-İNCLUDES İÇERİSİNE
BOT ERİŞİMİNİ ENGELLEYİN



User-Agent: *
Allow: /wp-content/uploads/
Disallow: /wp-admin/
Disallow: /wp-content/plugins/
Disallow: /wp-includes/
Disallow: /?attachment_id
Disallow: */feed/
Disallow: */trackback/

Artık google botlarının sitenizde tarama yaparken wordpress’in ana dizinlerini index almasını engellemiş oluyorsunuz. Tabiki bu daha fazla wp-includes sayfası index alması engeller. Daha önce index alan sayfaları kısa sürede kaldırmak istiyorsanız webmaster tools üzerinden web sayfası kaldırma isteğinde bulunmanız gerekecektir.

Webmaster Tools > Google Dizini > URL’leri kaldır menüsünden google link kaldırma isteği gönderebilirsiniz. İstekleriniz bir süre beklemede olarak gözükecektir, bu işlemin yapılması bir kaç saat sürüyor sabırlı olmanız gerekiyor. 

 

Bir yanıt yazın