istanbul masöz olipsbet betadonis giriş vbet betandyou

Türkiye kuvvetli bir kasırgaya hazırlanıyor

Türkiye'nin Marmara ve Ege bölgesinde etkili olması beklenen tropik fırtına için geri sayım başladı. Pazar gününe kadar etkisini kaybetmesi beklenen kasırganın, Yunanistan'da etkisini kaybetmediği taktirde Türkiye'de çok etki bırakacak bir yıkıma sebep olabileceği söyleniyor.

Bugün açıklanan bilgilere göre Türkiye’nin sahile yakın olan Ege ve Marmara bölgesinde çok kuvvetli bir kasırga oluşabileceği belirtiliyor. Kasırgayla birlikte çok kuvvetli yağışın gelmesi muhtemel olarak görünüyor. Meteoroloji yurt genelinde uyarıda bulunmadı ama uzmanlar Yunanistan üzerinden geçerek Türkiye’ye gelecek olan olası bir kasırganın Türkiye için çok zararlı olabileceğini söylüyorlar. Yunanistan’da kırılması beklenen kasırga ayaklarının, Yunanistan’a uğramadan daha çok büyümesi halinde çok büyük sorunların ülkemizi beklediği açıklandı. Bahsi geçen kasırganın ise bölgelerde ilk defa görüleceği biliniyor.

AMERİKA’NIN BAŞI BELAYA GİRMİŞTİ

Tropical Medicane kasırgası olarak geçen ve benzer kasırgaların Amerika’da birçok insanın ölümüne neden olması elbette ülkemizdeki insanları korkutuyor. Meteorolojiden gelecek olan acil bir uyarıyı dört gözle takip ediyoruz ama bu alanda uzman kişilerin tahminlerine göre kuvvetli bir ihtimal tropik kasırganın Türkiye’yi vurması bekleniyor. Özellikle Ege ve Marmara bölgesinde çok etkili olması bekleniyor. Haritalar her ne kadar Türkiye’ye varana kadar etkisinin yok olacağını gösteriyor olsa da her şeye hazırlıklı olmamız gerektiği söyleniyor.

AKDENİZ EN ÇOK MARUZ KALAN BÖLGE OLACAK

Akdeniz’de birçok geminin ve botun bu tür bir kasırgaya karşı gelebileceği düşünülmüyor. Konunun daha hızlı bir takibi için yapılması gereken en önemli şeylerden birisinin hava durumunu takip ederek deniz yolculuğuna çıkmamak olacağını söyleyelim. Hepsinin akabinde Yunanistan’ın da kasırga haberine dikkat etmesi ve büyük önlemler alması gerekiyor.

Bir yanıt yazın