istanbul masöz olipsbet betadonis giriş vbet betandyou

Meteoroloji Pazar günü için acil koduyla uyarı yaptı

Meteoroloji resmi web sitesinde 30 Eylül Pazar günü için uyarı duyurusu yayınlandı. Ege ve Marmara bölgesi için ciddi uyarıların bulunduğu duyurunun detaylarını bu haberimizde paylaşıyoruz.

Meteoroloji Pazar günü için acil koduyla uyarı yaptı

Meteoroloji tarafından yapılan duyurulara göre Marmara ve Ege bölgesinde tam anlamıyla deniz kabaracak. Denizde oluşan bir kasırganın Türkiye’ye doğru yaklaştığı ve eğer Yunanistan’da kırılmazsa Ege ve Marmara bölgesinde çok ciddi hasarlar bırakabileceği gelen bilgiler arasında yer alıyor. Uzmanlar böyle bir kasırganın ülkeye ilk defa geldiğini ve hem vatandaşın hem de görevli ekiplerin konu hakkında tecrübesi olmadığı söyleniyor. Pazar günü sabah saatlerinde yurda giriş yapması beklenen tropik fırtınanın akşama kadar sürmesi bekleniyor. Meteoroloji resmi internet sitesinde yayınlanan bir duyuruya göre 30 Eylül Pazar günü için çok ciddi bir uyarıda bulundu.

SAHİL KESİMLERİNDEN UZAK DURMAYA ÇALIŞIN

Ege bölgesinde çok kuvvetli olması beklenen rüzgar ve yağmurun kısa zamanda kasırgaya dönüşmesi bekleniyor. Böyle bir durumda yapılması gereken en önemli şeylerden birisi denizlerden uzak durmak olacaktır. Ege oldukta turistik bir bölge olduğu için sahile yakın evlerinde Pazar günü önlem alması gerekiyor. Dalga boylarının artması ve saatlerce sürecek  bir yağmurun olması bekleniyor. Böyle bir durumda plajlara yakın yapılmış olan evler yada barınakların boşaltılması gerekebilir. Haberleri takip ederek sivil toplum örgütlerinin ve kurtarma ekiplerinin telefon numaralarını kayıt etmenizi öneriyoruz.

Bu doğa olayının Pazar günü yaşanması elbette trafiği etkilemeyen sebepler arasında olacak. İnsanları yine arabaların üzerine battaniye örterken göreceğiz ama özellikle otoyol ve D100 bölgelerin trafik olmayacak çünkü herkes evlerinde olmuş olacak. İş günleri olsaydı trafiği yüzde 70’in üzerinde görebilirdik ama doğanın yine hediyesi diyebileceğimiz bir olayla karşı karşıyayız. 30 Eylül Pazar günü sizde Ege ve Marmara bölgesinde dikkat edin ve kesinlikle denizle bağlantınızı kesin.

Bir yanıt yazın