istanbul masöz olipsbet betadonis giriş vbet betandyou

Person of Interest – Dizi İncelemesi

Öncelikle J.J Abrams ve Jonathan Nolan. Bu iki dev ismin adının geçtiği bir proje kesinlikle kötü olamaz. Lost , Fringe gibi ortalığı kasıp kavuran gizem , macera , bilim kurgu adına ne varsa bize izleten J.J şimdi de İnterstellar gibi bir kitabı bizlerle buluşturan Jonathan Nolan işbirliğiyle yepyeni bir polisiye dizi ile bizlerle buluşuyorlar. Bilim kurgu , suç , macera gibi bütün öğeleri içinde bulunduran bu dizi teknoloji konusunda bambaşka düşüncelere sevk edecek. Milyonlarca hayranı olan person of interest dizi incelemesi ile sizlerde bu mükemmel diziye ortak olabilirsiniz bu dizi alternatif dizi önerileri konusunda başı çekiyor. Yapay zekanın şu dönemlerde gündemde olmasını yıllar önce anlatmış dizidir.

Person of Interest Konusu

Birilerinin sizi izlediğini yada dinlediğinden şüpheleniyorsanız bu dizi tam size göre dahi seviyesinde bir insanın yaptığı bilgisayar programının nelere varabileceğini bu dizide yapay zekatemasıyla göreceksiniz. Yabancı dizi  severler için oldukça başarılı ve ilgi uyandırıcı bir yapım senaryosu ilerledikçe içinden çıkılmaz bir hal alması sizleri gizemli bir yolculuğa sürüklüyor. Dizi toplamda 5 sezonsürdü ama hayranları dizinin daha uzun sürmesi kanaatindeydi.

Yapay zeka adına bilgisayar teknolojisi üzerinde çalışan bir bilim adamının yaptığı programın nasıl kontrolden çıktığını bizlere anlatan dizide her şeyin mümkün olabileceğini anlatıyor. İşlenmiş veya işlenecek bir suçun kontrolden çıkmış bir bilgisayar tarafından nasıl bilindiği bunlara nasıl müdahale edileceğini güzel ve akıcı bir şekilde anlatıyor. Person of interest polis teşkilatı eski azılı suçlu bir ajan ve oldukça naif bir bilgisayar programcısının hayatlarının nasıl kesiştiği ve yazılımın kötü insanların eline geçmemesini nasıl engelleyeceklerini yaşanacak kötü olaylara ve suçlulara nasıl müdahale edileceğini işleyen güzel bir bilim kurgu ve maceradizisidir.

Person of Interest Oyuncuları

John Reese rolüyle dizinin başrolleri arasında Jim Caviziel bulunuyor.Diğer başrolde ise bilgisayar programcısı rolüyle Micheal Emerson Harold Finch olarak karşımıza çıkıyor.Polis teşkilatının dedektifleri ve bu ekibe yardımcı rollerinde Taraji Hanson ve Kevin Chapman bulunuyor.Dizinin konusunu ilk okuduğunuzda, aklınıza Minority Report gelmesi gayet olağan, ama yıllar önce Lost’u da; bir ada var, uçak kazası oluyor, kazazedeler adadan kurtulamıyor falan diyerek anlatmışlardı.

Yani kısacası ilk bakışta fikir çok orijinal görünmeyebilir, ama işin içinde J.J. Abrams varsa bir kere daha düşünülür ve izlenir.Person of interest dizi incelemesi  bir çok yerde yapacağınız araştırmada ne kadar farklı ve kaliteli bir diziyi izlediğinizin farkına varacaksınız.

Bir yanıt yazın