istanbul masöz olipsbet betadonis giriş vbet betandyou

Kore Dizileri – En İyi Kore Dizileri

Son zamanlarda kore kültürü diye bir şey ortalığı yıkıyor. Bu popüler kültür akımı milyonlarca insana ulaşmış gözüküyor. Güney kore kültürü son zamanlarda tüm dünyada popülerliğini arttırıyor.

Kore Dizileri – En İyi Kore Dizileri

Kore dizileri , k-pop denilen müzik akımı sanatçılarıyla iyice günden güne yer ediyor. Aldıkları ödüller sahne şovları giyim tarzları herkes tarafından övgü topluyor. Bir çok gencin hayranı olduğu kore kültürü  izleyici kitlesini arttırmış sevenlerini çoğaltmış gibi gözüküyor. Gelmiş geçmiş en iyi güney kore dizileri arasında bir çok fantastik drama aşk komedi konulu güzel kore dizileri bulunuyor. En iyi güney kore dizileri sıralaması yapmak tabi ki biraz zor hayran kitlesi oldukça tutucu olan bu kültüre hakaret etmek gibi bir şey olabilir.

Ayrıca kore dizisi oyuncuları kesinlikle işlerinin haklarını veriyorlar. Çoğu dizinin konusunun yanı sıra oyuncu kalitesi drama öğeleri işlenişleri oldukça başarılı vaziyette gözüküyor. Kore dizilerini bir sıralamaya koymak yerine türlerine göre ayırmak aslında dizi severler için daha kolay ulaşılması açısından önemli olabilir. Çünkü kore dizilerinin sevenlerinin hayranlarının geniş izleyici kitlelerinin yanı sıra merak edenleri de çok kore dizilerine ulaşmak isteyen insanların ilk bakacağı şey dizinin hangi türde olduğu olabilir. Merak eden ve bu kültüre sahip olmak isteyen izleyiciler çok uzun araştırmalara girmeden bu diziler hakkında kolayca bilgiye sahip olmalı ve en iyi kore dizilerine kolayca ulaşmalıdırlar. En çok reyting alan kore dizileri hakkında özel olarak bir liste hazırlayacağız.

En çok izlenen Kore dizileri

Ülkemizde bir çok izleyicisi olmasına rağmen güney Kore’de bu dizilerin ne kadar izlendiğine dair bilgi sahibi olmayan  insan sayısı oldukça fazla hem bu kültürü tanıma hemde kore dizilerinin ülkelerinde ne kadar hayran kitlesine sahip olduğuna dair bilgi almak önemli olabilir.  Kore dizileri ilk başta bu dizileri izlemeye başlayacaksanız eğer sizin için doğru bir anahtar olabilir. Ülkesinde bu kadar çok izleyici kitlesine sahip olması onun ortalama bir şekilde başarılı bir dizi olduğunu kanıtlayacaktır elbette bu kültürün dünyaya bu kadar hızlı ve başarılı bir şekilde yayılması ve etki etmesi kesinlikle takdir edilesi bir durumdur.

İnsanların bu zamana kadar bu kadar güzel sahne şovlarına ve başarılı işlere imza attığını görmemiştik. Ülkemizde kore dizilerinin hayran kitlesi genele baktığımızda küçük yaşlarda ki insanlardan oluşuyordu. Şimdilerde ise bu yaş kategorisinden çok uzaklaşıp daha genç diyebileceğimiz hatta daha büyük yaşlardaki insanlara hitap eder oldu. Şimdi gelelim bu çok merak edilen ve dünyayı kasıp kavuran kore dizileri  sizlere kısa kısa bir kaç diziden bahsedeceğiz bu diziler ülkesinde oldukça izlenen ayrıca ülkemizde ve geri kalan diğer ülkelerde de hayran kitlesini oldukça arttırmış dizilerdir.

Fantastik Kore Dizileri

A Korean Odyssey

Dizi Aralık 2017’de yayın hayatına başladı. Oyuncu kalitesi ve oyunculuklar olarak ülkesinde gayet başarılı bulunuyor. Bolca hayalet ve fantastik kahraman bulabileceğiniz bu dizide dünya dışı bir imparatorlukta yaşayan Son O Gong , yaptığı bir hata sonucu dünyaya sürgüne gönderiliyor ve bütün güçleri elinden alınıyor. Ayrıca diziyi Netflix üzerinden de izleyebilirsiniz.


Goblin

Kısaca ölümsüz birinin hayatını anlatıyor. Biraz drama biraz fantastik öğeler içeren dizide bu ölümsüzün büyük bir tezat içererek ölüm meleği ile arkadaş olmalarını anlatıyor.


W – Two Worlds

Aslında mini bir dizi diyebiliriz. Bir kızın babasını ziyarete giderken başına gelen fantastik olayları anlatıyor. Konu olarak kore dizileri arasında en iyi fantastik diziler arasında başı çekiyor. Bir çizgi roman yazarı olan babasının ofisine ziyarete gittiğinde yerde kanlar içinde kalan babasının yarattığı çizgi roman karakterini gören Oh Yeon Joo kendisini birden çizgi roman dünyasında bulmasını konu eden güzel bir kore dizisi

. . .

En İyi Kore Aşk Dizileri

Love in the moonlight

Bu diziyi bir çok televizyonda görmüş yada internette denk gelmiş olabilirsiniz. Dizi aşırı derecede övgü alıyor ve aldığı bu övgüleri kesinlikle hak ediyor. Konusu aslında oldukça eğlenceli bir dizi erkek kılığına girmiş bir kadın ile veliaht prens arasında eğlenceli ve aşk dolu bir konuyu anlatıyor.


Heartstrings

Eğer okul dizilerini seviyorsanız eğer bu tam size göre aslında tipik bir lise aşklarını ve arkadaşlıklarını anlatan bir dizi ama kore dizisi olunca işer hiçte beklendiği gibi olmuyor. Bu sıcak ve keyifli aşk dizisi kesinlikle izlenebilir.


Playful Kiss

Konusu gayet başarılı tipik bir aşk hikayesi gibi değil aslında yeni nesil dizilerde görebileceğimiz zengin kız fakir oğlan gibi bir durum değil. Tanışma hikayeleri ana karakterlerin hayatları ve komik halleri diziyi gayet başarılı kılıyor. Romantik kore dizileri seçenekleri arasında kendine gayet iyi bir yer edinebilir.


 

Gelmiş geçmiş en iyi kore dizileri arasında bir çok dizi bulunuyor ama insanların daha çok tercih ettiği dizileri ve oylamalarda reytinglerde en üst sıraları alan dizileri sizlerle paylaştık. Komik kore dizileri biraz az küçük bir araştırma ile hepsine ulaşabilirsiniz. Kesinlikle içlerinde size hitap edecek bir kaç şey bulabilirsiniz. Genellikle bu dizilerin tarzı hep mini kore dizilerioluyor yapacağınız araştırmalarda dizi sürelerinin kısa olduğunu göreceksiniz. İşte bu özelliği ile dizileri uzun sezonlar yayınlamayıp kısa ve anlaşılır tutmayı seçmişler bu özellikleri konudan sapmayıp ellerindeki içeriğin tamamını 2-3 yıllık bir diziye sığdırmışlar. Genellikle uzun süreli diziler kendini tekrara sarabiliyor yada sürekli yeni oyuncu veya oyuncu değişimlerine gidebiliyorlar buda dizilerin konusunu iyice sarpa sarabiliyor.

Tarihi kore dizilerikonusunda ufak bir araştırma da yaptık tabi genellikle uzak doğu kültürün mistik yapısını yansıtan bu dizilerde korelilerin zengin tarihi yapısına ve kültür miraslarına sahip çıktıklarını görebiliyoruz. Ülkemizde de bazı tarihi kore dizileri‘nin yayınlandığını görmüştük. Kültürlerin farklı yapısını dizilerinde hiç bozmadan güzel bir kurguya sahiplendirerek anlatmayı kendilerine borç bilmişler.

Bu dizilerde güney  korenin tarihini ve kültürünün ne kadar zengin bir içeriğe sahip olduğunu göreceksiniz. Bu kültüre yeni yeni merak sardıysanız eğer kore dizilerini keyifle izleyeceğinizden eminiz önyargıyla yaklaşan bir çok kişinin bu kültürü oldukça benimsediklerini ,hoş karşıladıklarını ve hatta tavsiye ettiklerini gördük sizlerde bu kültürü öğrenmeye kore dizileri ile izleyerek başlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın