istanbul masöz olipsbet betadonis giriş vbet betandyou

La Casa De Papel Berlin dizi incelemesi

La Casa De Papel Berlin dizi incelemesi

Geçtiğimiz yıllarda belki de Netflix platformunda Türk halkının en çok rağbet gösterdiği dizi La Casa De Papel desem sanırım abartı olmaz.

 

Ben dahil belki de birçok La Casa De Papel dizisinde “Berlin” karakterini canlandıran Pedro Alanso’nun diziden erken ayrılmasına üzülmüştük. Hatta birçoğumuz artık “Berlin” olmadan La Casa De Papel dizisinin eski tadını yakalayamayacağını düşünmüştük.

 

Berlin karşımıza hayatta tutkulu olduğu iki şeyle gelmişti. Biri soygun diğeri aşk. Zaten La Casa De Papel Berlin aslında La Casa De Papel dizisinden önceki Berlin’i ve olayları anlatıyor.

 

Dizi 8 bölümden oluşurken dizi ilk bölümden itibaren La Casa De Papel tadı vereceğini düşünürken açıkça söylemek gerekirse bazı bölümlerde ciddi hayal kırıklıkları yaşadım. Bu hayal kırıklıklarını yazsam spoiler vermiş olurum ve diziyi izlemeden bu yazımı okuyanlar belki de izlemeyebilir veya izlerken ön yargılı izlemeye başlayabilirler.

 

Konu yine tabi ki bir soygun. Berlin 5 kişilik ekibi ile bir soyguna başlamadan önce eşi tarafından terkedilmiş bir karakter olarak karşımıza çıkıyor. Zaten hem “La Casa De Papel” hem de “La Casa De Papel Berlin” dizileri soygun için yola çıkan çete üyelerinin kendi hayatlarını ve kendi aralarındaki ilişkileri bizlere sunan bir dizi diyebiliriz. Ama diziye başlarken hep aklıma ilk gelen ilk 3 sezonu gayet güzel giden “La Casa De Papel” dizisi gibi bu dizi de ilerleyen bölümlerde kötü bir gidişat gösterecek mi oldu?

 

Her iki dizide de ciddi mantık hataları var. Abartılı sahne deseniz sayamayacağınız kadar çok abartılı sahneleri var. Bazılarımıza göre aşırı abartılı sahneler hoş gelebilir ama film veya dizi sona erdiğinde abartılı sahnelerin çokluğu aklımıza gelen ilk şey olmuyor mu?

 

Bazen bu sahneler izleyicinin dizinin evreninden uzaklaşmasına neden olabiliyor. Dürüst söylemek gerekirse birkaç kez diziden kopmadım da değil. Ama ne hikmetse “Berlin” hatırına diziyi izlemeye devam ettiğimi söyleyebilirim.

 

Klasik olarak muhteşem bir soygun planı ve soygun sonrası yaşananları anlatan “La Casa De Papel Berlin” de serinin ilk dizisindeki gibi dizideki diğer karakterlere çok çabuk ısındırıyor. İspanyol sineması hakkında çok geniş bir bilgim olmasa dahi dizideki karakterlerin klasik yetenekleri olan gişe karakterlerinden seçildiğini düşünüyorum.

 

İlk başta belirttiğim gibi aksiyon ve abartılı sahnelerden dolayı diziyi sorgulamayacaksanız aslında bir hafta sonu diziyi bir nefeste bitirirsiniz. Zira ben öyle yaptım.

Kamil Hızer / Aktuel10.com

Instagram: @kamilhizer

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir