istanbul masöz olipsbet betadonis giriş vbet betandyou

İnşaatlık Kereste Fiyatları

İnşaatlık Kereste Fiyatları

Özellikle inşaat sektöründe çok kullanılan kerestenin fiyatları yılın belirli dönemlerinde çok değişmektedir. Özellikle kış aylarında inşaat sektörünün yavaşlaması ile kerestenin alımı azalmakta ve haliyle kereste üreticileride fiyatları düşürmektedir. Yer6 olarak size en uygun kereste fiyatları hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Unutmayın fiyatlar şehirlere ve kalitelere göre değişmektedir. Kesin ve size özel kereste fiyatı için kereste firmalar ile görüşmeniz önerilir.

2019 BİLİNEN İNŞAATLIK KERESTE FİYATLARI (m3)

Kereste Türü M3 Fiyatı
İnşaatlık Kereste Fiyatları 1050 TL
Silinmiş 5 x 10 Kereste (Sibirya) 2.200 TL
Silinmiş 5 x 10 Kereste (Ukrayna) 1.760 TL
Silinmiş 10 x 10 Kereste (Sibirya) 2.250 TL
Silinmiş 10 x 10 Kereste (Ukrayna) 1.600 TL
Silinmiş 5 x 15 Kereste (Sibirya) 2.250 TL
Silinmiş 3,5 x 15 Kereste (Sibirya) 2.240 TL
Silinmiş 3,5 x 12,5 Kereste (Sibirya) 2.270 TL
Silinmiş 5 x 12,5 Kereste (Sibirya) 2.280 TL

Kereste Çeşitlerine Göre Özellikleri

İnşaatlık Kereste Nedir?: İnşaatlık kereste genel olarak çam ve ladin gibi ağaçlardan üretilmektedir. Özel ölçüler ile sipariş verilebileceği gibi genel kalıplar halinde daha çok üretimi yapılmaktadır. 5×10, 10×10, 5×15 gibi genel kalıpları bulunmaktadır. İnşaat sektöründe çokça kullanılan ve iskele kurulumu amacı ile kullanılmaktadır.

Sibirya Çam Kerestesi: Sarıçam ve Karacam ağaçlarından gibi Sibirya bölgesinde yetişmekte olan bu ağaçlar ile üretilmektedir. Sibirya Çam Kerestesi yetiştiği bölgelere göre boyutları, çap ve lif dokuları değişiklik gösterebilmektedir.

İNŞAATLIK KERESTE NERELERDE KULLANILIR?

Keresteler inşaat yapımında ilk temellerden çatı yapımına kadar bir çok alanda ihtiyaç duyulan malzemelerin başında gelir. Henüz temeller ve sütunlar yapılırken kolon kalıpları olarak kullanılır, duvar kalıpları olarak kullanılırlar ve en son neredeyse inşaat tamamlanmak üzereyken yapılan çatıların yapımında kullanılabilirler. Ahşap olması, kolay şekil alabildiği gibi kesimide kolay olması dolayısıyla ve kereste fiyatları alternatif ürünlerine göre daha ucuz olması nedeniyle tercih edilmektedir.

Genellikle bağ evi gibi kullanılacak olan inşaatlarda ise tamamen ahşap ev tercihleride yapılmaktadır. Böyle durumlarda tomruk veya yine inşaatlık kerestelerin istenen boylarından temin edilerek ev yapımı gerçekleştirilir.

Bir yanıt yazın