istanbul masöz olipsbet betadonis giriş vbet betandyou

Niye Köpeklerin Bıyıkları Vardır?

Niye Köpeklerin Bıyıkları Vardır?

Bilinen en büyük özellikler köpekler için sağladıkları sinirsel faaliyetlerdir. Bu faaliyetler köpeğin koklama işlemi bittikten sonra veya öncesinde ortaya çıkması mümkündür. Cisme doğru yaklaşan köpekler ilk önce bıyıkları ile cisme dokunmaktadır.

Dokunma sonrasında cisim ile ilgili ilk verileri toplayan köpekler daha sonrasında ise cisimlere daha fazla yaklaşır veya oradan hemen uzaklaşmaktadır. Cisimlere değdiği andan itibaren aldığı sinirleri beyine ileten bu sistem köpeklerin en büyük yardımcıları algılama problemleri karşısında aldıkları en büyük önlemlerdir. 

Köpek Bıyığı

Aslında bir anten görevi gibi düşünebileceğimiz bu bıyıklar köpeklerin en çok işine yarayan uzuvlarından bir tanesi olarak düşünebiliriz. Bizim en sadık dostlarımız olarak gördüğümüz köpekler hayatımızın bir çok alanında bizlere yardımcı olmaktadırlar.

Kurtarma Köpeği

Bölüm bölüm özetlemeye çalışırsak eğer deprem gibi doğal afetlerde sonarlar itfaiye erleri x-ray cihazları gibi hatta bunlardan daha fazla işe yarayan dostlarımızdır. Kurtarma köpekleri uzun ve  meşakatli bir eğitim dönemi geçirerek bu tarz arama kurtarma faaliyetlerinde yer almaya başlarlar.

Çizgi film veya sinemada gördüğümüz köpekler vardır bunlar dağcıların hayatlarını kurtarma görevi üstlenirler. Yine aldıkları özel eğitimler sayesinde koklama yer tespiti ve kazma gibi görevleri üstlenerek insanların hayatlarının kurtarılmasında önemli görevler üstlenirler. Bu tarz özel görevlere her köpeği şeçemiyorlar bunlar için özel birkaç kriter vardır. Bu köpeklerin nerede kullanılacağına göre cins seçimleri yapılarak mevsim durumuna göre dayanıklı olup olmadığı ölçülür. Bundan sonra köpek dostlarımız  gerekli eğitimleri alarak insanların hayatlarını kurtarmaya başlarlar.

Narkotik ve Bomba Köpeği

Öncelikle çok muazzam bir görev olarak gördüğüm uyuşturucu tespit edebilen köpekler her sene bir sürü gencimizi hedef alan uyuşturucu satıcılarına göz açtırmıyorlar. Yine gerekli eğitimi alan köpekler her türlü uyuşturucuyu tespit edebilecek hale geliyorlar. Ve sonrasında bu hayvan dostlarımız gümrüklere sınır kapılarına narkotik ekiplerine yardımcı olmaya başlıyorlar. Ülkemizde her sene yakalanan tonlarca uyuşturucu bu dostlarımız buluyorlar.

Operasyonların kesinlikle vazgeçilmezi olan köpekler polislerimize askerlerimize oldukça yardımcı olmaktadırlar. Bomba köpeği denen köpekler genelde büyük toplantılar öncesi salon kontrolü gibi işlemlerde kullanılır. Yapılacak konserler festivaller öncesi her yeri bir komutan edasında teftiş ederek bu yerlerin güvenliğini sağlarlar. Ayrıca alınan bomba ihbarlarında araç kontrolü gibi çok mukaddes görevleri de mükemmellik derecesinde başarıyla sonuçlandırırlar.

Bir yanıt yazın