istanbul masöz olipsbet betadonis giriş vbet betandyou

Niş Site Yapımı! Niche(Niş) Site Nedir?

Niş Site Yapımı! Niche(Niş) Site Nedir?

Kısaca, Adsense reklamları ile tıklama başına maliyetin yüksek olduğu özellikle yabancı içerikler odaklı oluşturulan sitelere verilen isimlerdir. Tam olarak  anahtar kelimeye göre yapılan bu siteler SEO çalışmaları ile birlikte TBM oranı yüksek olan kelimelerden gelir elde etmeyi hedeflemektedir.

Yabancı Dil içerik oluşturulmasındaki temel amaç Dolar veya Euro bazında verilen reklamların TL dönüştürüldüğünde ortlama 3 TL ile 10 TL arasında tıklama başına kazanç sağlamasıdır. Bu anahtar kelimelere göre çok daha fazla katlanmaktadır. Kısaca Niş Site Nedir cevabı bu kadar yeterli olacağını düşünüyoruz. Ek olarak biraz daha kaba tabirle tıklama başına daha fazla kazandıran kelimeler için yabancı site yapmak diyebiliriz.

Niş Site Nasıl Yapılır?

Her işte olacağı gibi niş site yapımı için öncelik planlama ve hazırlık olmalıdır. Tıklama oranları ve rekabet düzeyine göre kendinize en uygun site içeriğini seçtikten sonra yapamanız gereken en temel çalışmaları şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Alan adı yurdışı merkezli bir register firması kullanın: Niş site yapımı için öncelik herkesin bilmesi ve kolaylığı nedeniyle GoDaddy kayıt firması olarak kullanılır.
  • Yurtdışı sunucu veya Hosting: Web sitelerinin hedef kitlesi neresiyse o konumda olması önemlidir, bunun için yurtdışı lokasyon sunucuyu tercih edebilirsiniz.
  • Site Dili ve Kodlama Yabancı Dil Olmalı: Eğer çalışmalarınızda WordPress kullanacaksınız işiniz biraz kolay olacaktır ama yinede bilgilendirmekte fayda var. İçeriğiniz yabancı olsa bile site kodlamalarınızın yabancı dilde olamsı önemlidir. Arama motorlarının sitenizi incelerken ilk olarak site dilinizi taradıklarını unutmayın. Bunun için lang=”en-US” şeklinde veya diğer dillerde olduğundan emin olun.
  • Niş Site yapımı özellikle SEO çalışmalarının temellerine dayalıdır. Her ne kadar bir tıklama yüksek kazançlar bırakacak olsada eğer çok yüksek rekabetli bir anahtar kelimede çalışıyorsanız sitenizinde gücünü yüksek tutmalısınız. Bunun için ek olarak SEO çalışması planıda çıkarabilir veya uzmanlardan destek alabilirsiniz.

Temel olarak bu yapılaması gerekenlerden sonra Adsense başvurusu ile sitenize ziyaret ve tıklama alamaya çalışmak kalacaktır. Yurtdışı sunucu konusunda özellikle dikkat etmeniz önerilir. Zamanla yükselerek üst düzey sunuculara geçmeyi düşünürseniz ilginizi çekeceğini düşündüğümüz Ucuz VPS makalemizi incelemenizi öneririz.

Bir yanıt yazın