istanbul masöz olipsbet betadonis giriş vbet betandyou

Sigara Bırakma Teknikleri

Sigara Bırakma Teknikleri

Çağımızın vebası diye nitelendirebileceğimiz insanları yüksek derecede bağımlılığa iten bir salgın gibi hatta sağlığımızı kötü etkileyen bir tütün ürünüdür sigara bırakma teknikleri  bir çoğumuz bu illetten kurtulmak için bir çok yol denemişizdir.Ücretsiz sigara bırakma ilacı nereden alınırdiye sormadığımız insan kalmamış bile olabilir. İçinizde bu illeti kesin olarak bırakma adına düşünceleriniz varsa ilk olarak atacağınız adım kendi kendinize bırakmayı denemeye çalışmaktır. Sigara aslında sizin günlük alışkanlığınız olmuş olabilir.Sigara bırakma adına en önemli adın ilk önce bu alışkanlığınızın yerine başka bir şeyi koymaktan geçiyor. Yanınızda taşıyabileceğiniz kuruyemiş gibi atıştırmalıklar belki bir kraker veya bisküvi canınız her sigara istediğinde ağzınızın boş kalmaması için bu tarz küçük atıştırmalıkları deneyebilirsiniz.

Sigara bırakma hattı gibi yerlerden gerekli bilgileri alabilirsiniz bu sağlık hattının sizlere söyleyeceği şeyler aşağı yukarı bunlara benzer öneriler olabilir. Genellikle ilk başlarda sakız çiğnemek sizlerin yararına olabilir sigara sizin için bir dudak tiryakiliği gibi ise bu yöntemlerle bir çok sorununuzu aşmış olabileceksiniz. Bir diğer farklı yöntem ise sigara bırakma merkezleri olabilir bu merkezlerde genellikle sizlere psikolojik tedavi ile yardım sağlanabilir. Doktor telkini gibi yöntemler uygulanabilir sigara bırakma konusunda sizlere yardımcı olmaya çalışırlar. Akupuntur veya hipnoz gibi tedavi yöntemleri uygulayan sigara bıraktırma merkezleri bulunmaktadır.Buralarda genellikle alternatif tıp yöntemleri adına her şey uygulanarak hastanın sigarayı bırakmasına yardımcı olmaya çalışılır.

En Kolay Sigara Bırakma Yöntemleri

Sigara bırakma teknikleri,konusunda yardım alabileceğiniz devlet kontrolündeki sağlık kuruluşları bulunmaktadır.Bu merkezlere giderek çeşitli tahlillerden sonra size en uygun tedavi yöntemi seçilerek tedaviye başlanır. Doktor muayenesi sizin vücudunuzdaki bağımlılık derecesini ölçmek adınadır. Kan , röntgen ve karbonmonoksit ölçümü yapılarak ve bağımlılık derecenizi ölçmek adına bir kaç soru sorularak sizlerin sigarayı bırakma ilacı almanıza yardımcı olunur.Bu ilaçları il ve ilçe sağlık merkezlerinden ücretsiz olarak alabilirsiniz. ALO 171 hattı sizi düzenli olarak arayarak bu tedavi sürecinin nasıl geçtiğine dair bilgi alır ve  bu yolda herhangi bir engelle karşılaştıysanız eğer sizlere gereken bilgi , telkin ve cevapları verebilir.

Sigarayı nasıl bırakırımdiye düşünüyorsanız eğer siz istediğiniz sürece birden çok yol ve yöntem vardır iradenizi güçlü kılıp bu yola adım attığınız takdirde çeşitli bitkisel ilaçlar , dünya çapında kalitesini kanıtlamış ve ülkemizde sağlık bakanlığı tarafından ücretsiz dağıtılan ilaçlar olmak üzere tıbbi yöntemlerin sayısı oldukça fazladır. Ayrıca alternatif tıp denilen akupuntur ve hipnoz gibi veya psikolojik destek alarak bu yolda başarılı adımlar atabilirsiniz.Eğer amacınıza ulaşıp sigarayı bırakırsanız eğer bu süreç aslında çok daha önemlidir vücudunuzun bu değişikliğe alışma süreci biraz sancılı olabilir ama sigarayı bırakmak kadar güzel olan bir şeyin yanında hiç sorun değildir. Sigara bırakma teknikleri sonrası sigarayı bıraktıktan sonra şikayetleriniz genelde kilo alma gibi sorunlar olabilir.

Sigaranın sizde yarattığı boşlukları bu şekilde dolduruyor olabilirsiniz dengeli ve sağlıklı bir beslenme yolu izlerseniz eğer bu sizin için büyük bir problem olmayacaktır. Bu sağlıklı yaşama yolunda atacağınız büyük adım inanın her şeyden daha önemlidir.Sigaranın vücuda olduğu kadar sosyal yaşamınızı da ne kadar kötü etkilediğini anlayacaksınız. Artık daha temiz akciğerlere , daha temiz bir ağız içi yapısına sahip olacaksınız dişlerinizdeki sararma gibi sigaranın kötü etkilerinden uzaklaşacak aldığınız her nefesin rahatlığını tadacaksınız.

Bir yanıt yazın