istanbul masöz olipsbet betadonis giriş vbet betandyou

OSGB’den Yararlanmak İçin Bu Şartlar Gerekli

OSGB’den Yararlanmak İçin Bu Şartlar Gerekli

OSGB açılımı Ortak Sağlık Güvenlik Birimi anlamına gelmektedir. Bu sektör İş sağlığı ve güvenliği birimi tarafından tanımlanmıştır ve günümüzde çok fazla ihtiyaç duyulan bir daldır. OSGB uygulaması tek bir işçinin çalıştığı iş yerinde bile bulunması gerekir. OSGB aslında bir çeşit kuruluştur ve bu kuruluşun amacı sanayi olan ya da olmayan iş yerlerine iş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı temin etmek ile sorumludurlar.

OSGB tam olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetki almış kuruluşlara verilen isimdir. Bu kuruluş gerekli olan her türlü fiziki ve tıbbi yeterliliğe sahiptir. Bu sayede bir iş yerinin ihtiyaç duyabileceği işyeri hekimi yani bir diğer adı işe revir ve iş güvenliği uzmanı gibi profesyonel yetkilere sahip elemanları bünyesinde bulundurur. Bu personelleri gerekli yerlerine gönderir ve iş yerinde çalışan personelleri güvence altına alır.

OSGB Hakkında Yasal Düzenlemeler

OSGB kuruluşları ilk olarak 27 Kasım 2010 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetki almıştır. Bu kuruluş İş Sağlığı ve Güvenliği çalışma sektörünün bir alt dalıdır. Ortak Sağlık Güvenlik Birimi yani OSGB 20 Haziran 2010 tarihinde TBMM genel kurulunda kabul edilmiştir. 30 Haziran 2012 tarihinde ise Resmi Gazete ‘de yayınlanmıştır.

Ortak Sağlık Güvenlik Birimi yani OSGB iş yerlerinde gereken huzuru ve sağlığı çalışanlara verebilmek amacı ile oluşturulmuştur. Bakanlık tarafından yetki alan bu kuruluş aynı zamanda fatura kesebilme hakkına da sahiptir. Çünkü bu kuruluşların belli yetkileri ve sorumlulukları bulunmaktadır. Bu kuruluşun çalışma esasları da Bakanlık tarafından en ince detaylara kadar planlanmıştır.

Ortak Sağlık Güvenlik Birimi Avantajları Nelerdir?

OSGB avantajları arasında ilk sırada işveren tarafından bir avantaj bulunmaktadır. Çünkü işveren bünyesinde İş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı çalıştırmak ile sorumlu değildir. Çünkü tüm bu görevleri OSGB üstlenmektedir. İş yerine gelecek olan personelin tüm sosyal hakları OSGB tarafından verilmektedir.

Ortak Sağlık Güvenlik Birimi tarafından gönderilen personellerin takibi Bakanlık tarafından yapılmaktadır. Böylece çalışan personeller ile ilgili bir karar alındığı zaman tek kol tarafından bu kararlar takip edilebilir. OSGB kuruluşlarının bir diğer avantajı ise her iş yerinde isminin ihtiyaç duyabileceği personellerin bulunmasıdır. Özellikle iş hekimi bir işyerinde olmazsa olmaz personellerin sıklıkla ihtiyaç duyduğu bir bölümdür.

Ortak Sağlık Güvenlik Birimi Şartları Nelerdir?

Ortak Sağlık Güvenlik Birimi kurulabilmesi için yani bu hizmetin verilebilmesi için tam sözleşmesi işyeri ile çalışan bir takım personellerin bulunması gerekir. Bu personeller iş yeri hekimi, iş güvenliği uzmanı ve diğer sağlık personeli olarak sıralanabilir. Çünkü bu personeller her nasıl işyeri olursa olsun mutlaka barındırılması gereken personellerdir.

Sizler de ortak sağlık güvenlik birimi (OSGB) hizmetlerinden faydalanmak istiyorsanız https://www.yontemakademi.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın