istanbul masöz olipsbet betadonis giriş vbet betandyou

Ormanya Tabiat Parkı

Ormanya Tabiat Parkı

Ormanya ismi verilen Uzuntarla Tabiat Parkı Kocaeli ilinin Kartepe ilçesi D100 Karayolu kenarında bulunmaktadır. Bu parkta yapılacak birçok aktivite bulunmaktadır. Vakit geçirmek için gelen aileler bu parka hayran kalmaktadırlar ve kesinlikle ikinci kez tekrar ziyaret etmek istemektedirler.

Ormanya tabiat Parkı‘nda yürüyüş ve bisiklet parkurları, vahşi yaşam alanı, karavan ve çadır kamp alanı, doğa Okulu ve yaban hayatı kurtarma Merkezi vardır. Parkta bulunan Ormanya doğa okuluna ziyarete gelen çocuklar, yediğimiz yiyeceklerin nerden geldiğini, hangi aşamalardan geçtiğini öğreniyor. Tohumların nasıl ekildiklerini kendi gözleri ile görüyorlar.

Kendileri istedikleri zaman ise sebzelerin tohumlarını ekebiliyorlar. Orada bulunan keçilerden süt sağıp onları besliyorlar. Yabani hayatı kurtarma ve rehabilitasyon merkezinde çocuklar hayvanlara karşı nasıl davranacaklarını ve onlarla nasıl müdahale edeceklerini öğrenmektedirler. Bu parkta atlar da bulunuyor. At ile yolculuk yapmak isteyenler burada ata binebiliyorlar.

Avrupa’nın En Çok İlgi Gören Parkı

Ormanya Tabiat ParkıBu tabiat Parkı Avrupa’nın en ilgi gören ve en büyük parkı olarak bilinmektedir. Bu parkın mesafesi Kocaeli ve Sakarya iline eşit uzaklıkta olarak bilinir. Parkın içerisinde hayvanat bahçesi bulunmaktadır ve bu hayvanat bahçesi yetişkinler ve özellikle çocuklar için çok dikkat çekici özelliklere sahiptir.

Ormanya tabiat Parkı‘nda birçok restoran ve kafe gibi yerler bulunmaktadır ve yenileri ise yapım aşamasındadır. Bu parkta aileler ve çocuklar için yürüyüş parkurları bulunmaktadır. Özenilerek yapılan bu parkta 45 araçlık kamp alanı 3 bin araç kadara otopark bulunmaktadır. Orayı ziyarete gelen kişiler türlü türlü hayvanı doğal yaşamlarında gözlemlemektedirler. Tabiat parkında ailecek güzel bir gün geçirmek isteyen kişiler için piknik alanları mevcuttur. Parkta yeşilliğin hâkim olması ziyaretçilere huzur verir. Sakarya ve Kocaeli illerine gelen ziyaretçiler mutlaka Ormanya tabiat parkı‘na gidip ziyarette bulunmalıdırlar.

Ormanya Tabiat Parkında Ne Yapılır?

Ormanya tabiat Parkı‘nda mangal yapmak yasaktır. Fakat yiyecek içecek getirip piknik yapmak serbesttir. İçerisinde herkesin dikkatini çekecek hayvanat bahçesi bulunmaktadır. Parkın içerisinde yiyecek ve içecek tüketiminizi sağlayacak kafeteryalar bulunmaktadır. Yürüyüş yapmak veya spor aktivitelerini gerçekleştirmek için yürüyüş parkurları mevcuttur. Çocukların oyun oynayacağı alanlar mevcuttur. Özellikle çocuklu ailelerin güzel bir hafta sonu geçirebilmesi için gidilmesi gereken en başta yerlerdendir. Ailenizle beraber güzel bir hafta sonu geçirmek için mutlaka parka uğramalısınız.

Bir yanıt yazın