istanbul masöz olipsbet betadonis giriş vbet betandyou

Konveksiyonlu Fırın

Konveksiyonlu fırın, birçok gıda işletmesinin tercih ettiği fırın çeşitlerinden birisidir. Özellikle sıcak satışın yoğun olarak gerçekleştiği cafe, pastane, otel ve bar mutfaklarında pratik bir kullanım imkânı vermektedir.

Konveksiyonlu Fırın

Konveksiyonel fırın nedir? Sorusu da sıkça merak edilebilmektedir. Bu fırınlar oluşturulan ısının özel üretimli fan yardımıyla pişirme bölümüne aktarılmasını sağlar. Bunu yapmak için de içeride bulunan hava kullanılmaktadır. Dolayısıyla standart versiyonlara göre çok daha ekonomik bir kullanım imkânı elde edilebilmektedir. En büyük kolaylıklarından birisi de aynı anda çok sayıda tepsi ile pişirme yapılabilmesidir. Kısa bir süre içerisinde birçok ürün hazır hale gelmektedir. Böylece gıda satış sirkülasyonunun yüksek olduğu firmalarda üretimin aksamaması sağlanmaktadır.

Konveksiyonlu fırın tercihlerinde dikkat edilmesi gereken bazı kriterler bulunmaktadır. Fırının nem, sıcaklık derecesi ve zaman ayarlarının kullanımının kolay olması bunlardan birisidir. Gün içerisinde çalışan personellerin fırına sıkça müdahale edeceği göz önüne alındığında ayrıntılı bir şekilde programların öğrenilmesinde fayda olacaktır. Bir diğer konu ise güvenlik mekanizması olmaktadır. Kitleme sistemi bulunan konveksiyonel fırın yaşanabilecek herhangi bir iş kazasının önüne geçmekte oldukça etkilidir. Ek olarak fırının voltaj değerinin bilinmesi de önemli konulardan birisidir. Profesyonel mutfaklar içerisinde yer alan elektrik hattında arıza meydana gelmemesi için uygun voltaja sahip fırın tercihinde bulunmak gerekmektedir. Son olarak fırın içerisinde kullanılacak gastronorm özellikli tepsilerin üretim kapasiteleri de bilinmesi gerekenler arasında yer almaktadır.

Konveksiyonlu fırın kullanılırken bazı püf noktaları ile zaman ve enerji tasarrufunu arttırmak mümkündür. Özellikle tepsiler yerleştirilmeden önce mutlaka ön ısıtma yapılması tavsiye edilmektedir. Böylece ortaya çıkabilecek sıcaklık düşüşleri maksimum seviyede tolere edilebilecektir. Bu konuya özen gösterildiğinde yiyecekler hızlı bir şekilde pişecek ve işletmeye ekstra zaman kazandıracaktır. Ayrıca oldukça uzun ömürlü olan bu fırınların bakımlarının da periyodik zamanlarda yaptırılmasında fayda bulunmaktadır. Böylelikle fırının verimliliği en üst düzeyde tutulacak ve üretilen gıdaların en iyi şekilde pişmesi sağlanacaktır. Dilerseniz https://www.gustomarkt.com web sitesi üzerinden farklı fırın tiplerini inceleyebilir ve online sipariş verebilirsiniz. İletişim kanalları üzerinden ürünler hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir