istanbul masöz olipsbet betadonis giriş vbet betandyou

Kilo Vermek İsteyenler İçin İpuçları

Çağımızın hareketsiz sedanter hayat biçimi ile beraber kilo sorunlarımız baş gösterdi. Aldığımız kilolaları veremiyor ve dikkat etmediğimiz takdirde kilo almaya devam ediyoruz.

Kilo Vermek İsteyenler İçin İpuçları

Kilo vermek isteyenler için ipuçları

Birçok yerde bu konuya çeşitli yaklaşımlar ve konu hakkında çeşitli tavsiyelere rastlamışsınızdır. Gece yemek yemeyin, kahvaltınızı düzgün yapın gibi fakat bu yazıda bu soruna başka türlü bir yaklaşım göreceksiniz. Peki kilo vermek isteyenler neler yapmalıdır? Bu yazımızda bu soruya cevap bulacağınızı umuyoruz.

Neden kilo alıyorum?

Kilo almanızın temel olarak tek bir sebebi mevcuttur, kalori fazlalılığı. Vücudumuz yaşamsal fonksiyonlarını devam ettirebilmek ve günlük yaşam aktivitelerini gerçekleştirebilmek için enerjiye ihtiyaç duyar. Bu enerjiyi de yediğimiz yiyeceklerden karşılarız. Enerji birimi için “joule” yada “kalori” kullanılır. Yağ olarak kilo almamızın, yağlanmamızın nedeni vücudumuzun yaktığı enerjiden daha fazlasını vücudumuza aldığımız içindir. Vücudumuza aldığımız, yediğimiz fazladan her kalori vücudumuzda depo edilecek ve yağlanmaya sebep olacaktır.

Kilo almamak için ne yapmalıyım?

1- Kalori Hesabı

Kalori hesabı yaparak kilo almayı durdurabilir ve dilediğiniz biçimde kilo verebilirsiniz. Bunun için günlük harcadığınız kaloriyi ve yiyeceklerden aldığınız kaloriyi hesaplamanız gerekmektedir. Kilo almak istemiyor ve sabit kiloda kalmak istiyorsanız, yediğiniz yiyecekler yaktığınız enerjiye eşit olmalıdır. Kilo vermek istiyorsanız ise kalori açığı yaratmalı, yediklerinizden daha fazla yakmalısınız. Bu kalori hesaplamasını internette bulabilir, çeşitli yiyeceklerin kalorilerine ulaşabilirsiniz.

2- Diyet yapmak

Diyet yapmak kalori açığı yaratmanın formüllerinden biridir. Diyetisyen yardımı alarak size uygun diyet programlarından yararlanabilmeniz mümkündür. Diyetisyen hizmeti alamayan ziyaretçilerimizin internetten kaliteli bir diyetisyenin yazmış olduğu diyet programlarından yararlanabileceğini belirtmek isteriz. Fakat yine de dikkatli olunmalı, her diyet programının kişiye özgü olduğu ve ufak değişikler yapılabileceği unutulmamalıdır.

3- Spor yapmak

Spor yapmak kalori açığı yaratmanın yollarından birisidir. Kalori açığı yaratmak kadar vücut porsiyonunun düzgünlüğünün de önemli olduğunun bilincinde olmalıyız. Spor tamda bu noktada etkili olmaktadır. Spor yaptığımızda vücudumuzun şekli düzelmekte, göbek bölgemizin fazlalığı azalmakta ve vücudumuz oranlı olmaktadır. Spor yaparken dikkat esilmesi gereken hususlardan birisi spordan sonra yeterince enerji harcadığı düşünülüp yeme rejiminin artırılmamasıdır.

4- Günlük Yaşam Aktif Olmak

Günlük yaşamda aktif olarak spor yapmadan da kalori açığı yakalayabilirsiniz. Yapılan bir çalışmada bir gruba spor yaptırılırken bir gruba günlük yaşamında daha aktif hareket etmesi söyleniyor. Sonuçlar ise şaşırtıcı antrenman yapan grup günlük yaşam aktivitelerini artıran gruptan bariz daha az kalori yakıyor. Asansör kullanmak yerine merdiven kullanarak, aracınızı işyerinden 500 metre uzağa parkederek, yemeği kendiniz pişirip, temizliği kendiniz yaparak yani daha aktif bir yaşam sürerek kilo sorunundan kurtulmanız mümkündür.

Unutmayınız, ciddi manada azim ile başarılmayacak hiçbir şey yoktur. Eğer bütün bunları uygulayıp yine de başarısız olduğunuzu düşünüyorsanız, bir sağlık kuruluşuna başvurup insülin değerlerimizi baktırmanızı tavsiye ederiz.

Yazımız hakkında yorum ve katkılarınızı aşağıdaki bölümden yapabilirsiniz. Teşekkür ederiz.

 

Bir yanıt yazın