istanbul masöz olipsbet betadonis giriş vbet betandyou

Kaç Programlı Bulaşık Makinesi Almalıyım?

Beyaz eşya seçimi kadınlar için son derece önemli alışverişlerdir. Bu süreçte en iyi olan ürünü en uygun fiyata satın almak dikkat edilmesi gereken hususlardan biridir.

Kaç Programlı Bulaşık Makinesi Almalıyım?

Beyaz eşya ürünleri içerisinde bulaşık makineleri gerek çalışma prensipleri gerekse kullanım kolaylığı açısından büyük bir titizlik gerektiriyor. Bu süreçte birçok kadının kararsız kaldığı durum markaya mı yoksa özelliklere mi ağırlık vermek gerektiğidir. Her iki husus da son derece önemlidir. Ancak iyi bir markanın işlevi olmayan ürününü satın almak da gereksiz bir hareket olacaktır. Bulaşık makinesi seçiminde öncelikle ihtiyaçlarınız doğrultusunda ürünleri belirlemeniz gerekiyor. Bir bulaşık makinesi sizlere ne vermeli ya da ne kadar işinizi görmeli gibi sorulara cevap aramalısınız. Bulaşıkları yıkarken süre sizin için ne kadar önemli bu da dikkat edilmesi gerekenler arasındadır.

Bulaşık Makineleri Kaç Programlıdır?

Tüm markalar tüketicilere farklı program alternatifleri sunuyor. Her makinede en az 2 program bulunuyor. Bu programlar 10’a kadar çıkıyor. Bulaşık makineleri arasında tek tuş ile çalışan ürünler de yer buluyor. 2 programlı bulaşık makineleri en sade özelliklere sahip olan ürünlerdir.

Fakat çok donanımlı olan makineleri düşünürseniz çıtayı biraz daha yükseltebilirsiniz. Bulaşık makinelerinde program kadar önemli bir diğer husus da makinelerin ankastre ve solo modellerde üretilmesidir. Satın alma sırasında bu özelliklere de dikkat etmeniz gerekebilir. Eğer evlerdeki tezgâhlar ankastre ürünlere özel olarak tasarlanmış ise bulaşık makinesi seçimini daha şık görünüme sahip olan ankastre modellerden yapabilirsiniz.

En Düşük Programlı Bulaşık Makineleri

En düşük programa sahip olan makineler 2 programlı bulaşık makineleridir. Bunlar yoğun ve ekonomik program olarak tasarlanmıştır. Bu makineler bulaşıkları en düşük olarak 2 saatte yıkıyor. Yani makineye koyduğunuz bulaşıklarınız çok kirli de olsa da normal kir de barındırsa aynı saatte yıkama işlemi yapacaktır. Bu da fazla enerji kullanımı anlamına geliyor. 3 programlı makinelerde ek olarak hızlı yıkama özelliği de bulunuyor. Bu da dilerseniz bulaşıkları 1 saatte yıkama imkânı sunuyor. Düşük bütçeye göre 3 programlı makineler 2 programlıya göre daha mantıklı bir seçenek olacaktır.

Bulaşık makinesi seçimi yaparken daha yüksek programları da değerlendirmeye alabilirsiniz. Bulaşık makinesi seçerken enerji tasarrufu, zaman hesabı gibi konular da her zaman dikkate alınmalıdır. Bu özellikler de genel olarak daha yüksek programlara sahip olan makinelerde bulunuyor.

Yüksek Programlı Bulaşık Makinesi Modelleri

Bulaşık makinesinde 4 programlı makinelerde zaman erteleme özelliği de bulunuyor. En az 5 farklı programı olan makineler ise az bulaşıkları daha az enerji kullanarak yıkama özelliğine sahiptir. Yüksek programlı makinelerde yani 8 programlılarda hijyen, hızlı kurutma ve enerjiyi daha az tüketme gibi özellikler bulunuyor. Bu makinelerde aynı zamanda vitrin bardaklarını yıkamak için 20 dakikalık yıkama seçenekleri de var. Bu da son derece iyi bir özelliktir. Bütçesi yeterli olan insanlar için 8 programlı makineler son derece caziptir.

Ancak orta derece bir makine arayışında olan insanlar için 3 ya da 4 programlı makineler de oldukça iyi işlevlere sahip olan ürünlerdir. Kadınların hayatını kolaylaştıran beyaz eşyalarda enerji tasarrufu olan ve uzun yıllar dayanacak türden makine seçilmesi gerekiyor. Bulaşık makinelerinde programlara verilen önem kadar bu makinelerin kullanım ömrü de çok önemli detaylardır. Bütçeye göre farklı programlarda bulaşık makinesi bulabilmek mümkündür. Ancak 2 programlı makineler yerine biraz daha yüksek fiyat ödeyerek 3 programlı bulaşık makinesi tercih etmek enerji tasarrufu açısından önemli bir seçim olacaktır.

Bir yanıt yazın