Paylaş:
Güncel
E-Ticaret ile Esnaf Karşı Karşıya
E-Ticaret gittikçe gelişiyor, gelişime ayak uyduramayan yada uydurmak istemeyen esnaflar ise durumdan oldukça şikayetçi.
Arda Tunahan
Yazar / Editör
30.10.2018 20:24
134 Okunma
3 Dk Okuma
Gelişimini son hızla sürdürmeye devam eden teknoloji bir yandan bilgi akışını hızlandırırken bir diğer açıdanda esnafların ve perakende sektöründe hizmet vermekte olan yerel işletmeleri zorluyor. Artık alışverişlerin ve ürün incelemelerinin cep telefonu gibi akıllı cihazlarla çok kolay bir şekilde sunulduğunu hepimiz biliyoruz. Ve ek olarak eğitim ve montaj, demontaj gibi bir çok ürün öncesi sonrası son kullanıcıların yapılaması gereken şeyler videolarla, görsel kataloglarla sunuluyor.
Özellikle giyim ve kadınlar tercih ettiği alışveriş ürünlerinde potansiyel gösteren E-ticaret sektörü yerel işletmesi olan ve esnaf olarak kalmayı tercih edenler yani E-Ticaret hizmetine henüz geçiş yapmayanlar açısından satışların gittikçe azaldığını belirtiyorlar. Haliyle esnafların sadece iş yerlerinden satışını yaptığı ürünleri satma şansı pek kalmıyor, alışveriş yapmak için arayış içine girmek yada en uygun fiyat için mağaza mağaza dolaşmak zorunda kalmadığını belirten müşteriler bu durumdan oldukça memnun.
Arda Tunahan
Gündemi Bul yazarı. Gündemdeki son gelişmeleri, bağımsız analizleri ve araştırmaları sizlerle paylaşıyor.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yorumlar (0)
Bir Cevap Yazın