istanbul masöz olipsbet betadonis giriş vbet betandyou

Diş Beyazlatma ile Gülümsemekten Korkmayacaksınız

Diş beyazlatma İstanbul ve diğer şehirlerimizde çeşitli nedenlere bağlı olarak renk değişikliği meydana gelen dişin gözenekli mine tabakasına, renklenmenin giderilmesi amacıyla uygulanan estetik diş hekimliği prosedürüdür.

Diş Beyazlatma ile Gülümsemekten Korkmayacaksınız

Dr. Sait Gezer etkili diş beyazlatma prosedürleri ile hastalarının arzu ettiği gülüşlere kavuşmasını sağlar. Diş beyazlatma kapsamında uygulanacak yöntem hastanın diş yapısı, dişlerindeki mevcut renklenme durumu ve benzer etkenlere göre kişi özelinde belirlenir. Diş beyazlatma fiyatları belirlenirken dikkate alınan temel unsur da uygulanacak yöntemdir.

Diş rengi tıpkı ten, saç ve göz rengi gibi kişiye özgüdür. Ayrıca her sağlıklı dişin beyaz olması gibi bir zorunluluktan da bahsedilemez. Ancak farklı etkenlere bağlı olarak diş renginde zaman içinde ortaya çıkan lekelenmeler kişinin estetik açıdan görünümünün beğenmemesine, gülmekten kaçınmasına, gülerken ve konuşurken ağzını kapatma gerekliliği hissetmesine hatta öz güven eksikliği yaşamasına neden olabilir.

Diş rengi her ne kadar kişiden kişiye değişebilen bir durum olsa da farklı etkenler sonucu dişlerde lekelenme, sararma ya da deformasyon yaşanması riskinden bahsedilebilir. Yaş almaya bağlı olarak da dişlerde kırılma, sararma ve diş etlerinde renk değişiklikleri yaşanabilir. Sigara ve diğer tütün ürünlerinin yanı sıra çay, kahve ve dişlerde renklenmeye neden olabilecek diğer yiyecek ve içeceklerin sık tüketilmesi hatta içilen sudaki flor miktarı da dişlerin lekelenmesine neden olabilir.

Bleaching yani diş beyazlatma ev tipi diş beyazlatma ve ofis tipi diş beyazlatma yöntemleriyle uygulanabilir. Ofis tipi diş beyazlatma prosedürü diş hekimi tarafından klinik ortamında gerçekleştirilir. Ev tipi diş beyazlatma yöntemi ise her ne kadar diş hekiminin kontrolünde gerçekleşse de uygulama ev ortamında hasta tarafından yapılır. Ev tipi diş beyazlatma yapılması için hastanın ağız ve diş ölçülerine göre şeffaf diş beyazlatma plakları hazırlanır.

Diş beyazlatma fiyatları açısından ev tipi diş beyazlatma daha düşük maliyetlidir. Ofis tipi diş beyazlatma ise ev tipi diş beyazlatmaya göre daha hızlı ve etkili sonuçlar alınmasını sağlar.

Diş beyazlatma uzman ve deneyimli diş hekimleri tarafından, hasta özelinde doğru teknikler belirlenerek uygulandığı takdirde dişlere ve diş etlerine herhangi bir zarar vermesi söz konusu değildir. Bununla birlikte diş dokusu fazla hassas ya da geçirgen yapıda olan kişilerde diş beyazlatma uygulaması sonrası geçici ve hafif bir hassasiyet yaşanabilir. Bu durum genellikle 24 ila 48 saat içinde kendiliğinden düzelir. Düzelme sağlanana kadar çok sıcak ve çok soğuk yiyecek ve içeceklerden uzak durulması, hassasiyet önleyici özellikte diş macunlarının kullanılması faydalı olabilir.

Eğer diş daha önce kanal tedavisi gördüyse, kanal tedavisine bağlı olarak oluşan sararma ve koyulaşmalar iç beyazlatma ile giderilmelidir. Bu kapsamda dişteki dolgu çıkarılarak meydana gelen oyuğa diş beyazlatma ajanları koyulur. Dişin iç kısmına yerleştirilen beyazlaştırma ajanları belirli aralıklarla yenilenir. İstenilen beyazlık elde edilene kadar işlem tekrarlanabilir.

Diş beyazlatma uygulamasını izleyen erken dönemde dişler renklenmeye çok daha yatkın bir yapıdadırlar. Bu süreçte dişlerin renklenmesine neden olması olası çay, kahve, karamel, salça, vişne suyu, karadut, çikolata, şarap gibi yiyecek ve içeceklerin tüketiminden de renklenme yapabilecek bazı ağız gargaralarının kullanımından da kaçınılmalıdır. Özellikle diş beyazlatmadan sonraki hafta dişler bu olumsuz etkilere çok açık olacağından beslenme alışkanlıkları konusunda dikkatli olunmalıdır.

Diş beyazlatma uygulamasından sonra elde edilen sonuçların kalıcılığını koruması için ağız ve diş bakımı doğru ve düzenli bir şekilde yapılmalıdır. Rutin diş hekimi muayeneleri aksatılmamalı, dişlerde renklenmeye neden olabilecek yiyecek ve içeceklerin tüketimi sınırlandırılmalıdır.

Diş Beyazlatma Kimlere Uygulanır?

Diş beyazlatma tedavisi; yapısal nedenlere ya da genetik yatkınlığa, kalıcı ya da geçici çeşitli sağlık sorunlarına, yaş almaya ve benzer faktörlere bağlı olarak dişleri rengini kaybeden ya da lekelenen kişilere uygulanabilir. Bununla birlikte uygulama kararı yapılan değerlendirmelerden sonra her hasta özelinde verilmelidir.

Ayrıca dişlerinin görünümünden estetik nedenlerle hoşnut olmayan ve dişlerinin daha beyaz görünmesini isteyen kişilere de diş beyazlatma tedavisi uygulanarak etkili sonuçlar alınması mümkündür.

Dişlerinin görünümünden hoşnut olmayan kişiler diş beyazlatma prosedürleri sayesinde herhangi bir acı ya da ağrı ile karşı karşıya kalmadan hızlı ve kolay bir şekilde daha beyaz ve daha estetik görünen dişlere kavuşabilirler. Bu sayede herhangi bir estetik kaygı yaşamaları söz konusu olmadan öz güvenlerini tazelerler. Sararmış ya da lekelenmiş diğer bir deyişle hoş görünmeyen dişlerin neden olduğu psikolojik sıkıntıları bertaraf edebilirler.

“Diş beyazlatma yöntemlerinden hangisi en iyisi” sorusu sıklıkla sorulsa da buna verilebilecek net bir yanıt yoktur. Dişlerdeki renk kaybının ya da lekelenmenin derecesi, nedeni ve elde edilmek istenilen sonuç gibi bazı faktörlere her hasta özelinde uygulanması gereken yöntem farklıdır. En iyi diş beyazlatma yöntemi hasta özelinde en iyi sonuçların alınmasını sağlayacak şekilde belirlenen ve uygulanan yöntemdir denilebilir. Bu nedenle her hastanın dişleri için en etkili ve kalıcı diş beyazlatma yönteminin hangisi olduğu diş hekimi tarafından belirlenir. Ayrıca blog bölümünde paylaşılan, dişler nasıl beyazlar içeriklerimiz için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir