istanbul masöz olipsbet betadonis giriş vbet betandyou

Cpanel Web Panel Nedir?

Biraz temelden girmek daha faydalı olacak diye düşünüyoruz, ilk önce Cpanel Web Panel‘in ne işe yaradığını nasıl çalıştığını anlamamız gerekli. Web sitelerin sunucular üzerinde çalışabilmesi için ASP dönemlerine windows IIS web sunucu özelliklerini görebilmekteydi. Sadece HTML ve ASP sunumları yapan windows sunucular gereksinimleri karşılayamaz oldu ve haliyle PHP dilide yaygınlaşmaya başlayınca Linux sunucuların kullanımı gittikçe arttı.

Linux sunucuların web sitlerini yayınlayabilmesi içinde web server yazılımlarına gerek duyuldu, günümüzde bir çok sistemde çalışmakta olan Apache web sunucuları temel düzey olarak en sade haliyle ve sunucuya pek yük bindirmeden halledebiliyordu. Linux sistemlerin tamamen kod üzerinden çalışması bir çok kişinin kullanmasını zorlaştırıyor ve bunun içinde web serverlara ek olarak web paneller eklemeleri yapıldı. İşte tam olarak burada Cpanel web panel devreye giriyor.

CPanel Linux işletim sistemleri üzerinde kodlar ile yapılması gereken web panel işlemlerini, veritabanı oluşturmak, domain eklemek veya silmek, mail eklemeleri gibi temel şeyleri bile bir web panel üzerinden yapılmasını sağlayan bir yazılımdır.

Bu yazılım yine sunucu üzerine kurulmakta olduğu için genel olarak sunucu üzerinde çalışırken bir yük oluşturmaktadır, sadece Cpanel değil alternatifi olan bir çok web panel bulunuyor ve içlerinde çok tercih edilmesinin nedeni özellikleri, özelliklerinin stabil çalışması ve bu sunucu yükünü özelliklerine rağmen daha az olmasıdır.

Cpanel aylık lisans ücretleri olarak satılmakta olup temel hostingden başlayarak sunucu lisanslarına kadar farklı paketleri bulunmaktadır. Şuan aylık 32$ ücret ile satılmakta olan fiziksel sunucular lisansı çok tercih edilenler arasında. Zaten zamanla tek pakete düşürüleceğide söylenmektedir.

Ayrı sunucuya geçmesi gereken web sitelerinin hosting paketlerinden ayrıldıktan sonra cpanel için ayrı lisans ve sunucu için ayrı ödemeler yapması gerekirki bu durum bir çok web site sahibini zorlamaktadır. Ucuz VPS bulmak mümkün olsa bile lisans ücretlerinin bu fiyatlarda olması bir çok kişiyi zorlamaktadır.

Bunun içinde zaten Cpanel Web Panel alternatifleri bulunsada çok az sayıda panel cpanelden damlayanları kapabilmiştir. Stabil çalışmamaları veya özelliklerinin tam olarak istenenleri karşılamaması nedeniyle büyük sorunlar yaşanmaktadır.

Bir yanıt yazın