istanbul masöz olipsbet betadonis giriş vbet betandyou

Beyaz Çayın Faydaları

Beyaz çay faydaları neler bilmek ister misiniz? Son zamanlarda oldukça popüler olan bu çay hakkında herşeyi yazımızda paylaşacağız. Ondan nasıl faydalanabileceğinizi ve günlük olarak milyonlarca kişinin tadını çıkardığı siyah ve yeşil çaylardan ne kadar farklı olduğuna gelin beraber bakalım

Beyaz Çay Nedir?

Beyaz Çay, Kamelya Sinensis bitki yapraklarından üretilir. Özellikle Çin’de yetişen ve hasat edilen hafif okside bir çaydır.

Aynı bitkiden üretilen yeşil çayın aksine, bu çay ince beyaz saçlarla kaplanırken toplanan daha genç, olgunlaşmamış bitki tomurcuklarından gelir. Bu eşsiz işleme tekniği, beyaz çayın siyah veya yeşil çay gibi diğer çay türlerinden daha yüksek antioksidan seviyelerine sahip olduğunu gösterir.

Beyaz çay hafifçe tatlı olan narin, hafif bir tada sahiptir, bu nedenle dili güçlendirmeden duyularınızı keskinleştirir. Dahası, kahvenin yanı sıra yeşil veya siyah çaydan daha az kafein içerir. Bu, kafein alımını azaltmak isteyen herkes için mükemmel bir seçimdir.

Farklı beyaz çay türleri vardır:

1. Gümüş iğne beyaz çay: Bu çay bitkisi gümüşi beyaz tomurcukları yapılır. Bu, beyaz çayların en ünlüsüdür. Hafif, tatlı bir tada sahiptir.

2. Beyaz Şakayık Çayı: Çay bitkisi tomurcuklarının yanı sıra yumuşak yapraklarından yapılır. Lezzet bakımından daha güçlü ve renkli olarak daha koyu renktedir.

3. Uzun yaprak kaş beyazı çayı: Bu çay daha düşük kalitede. Bu, ilk iki kaliteli çayın üretilmesinden sonra kalan yapraklardan yapılır.

4. Tribute kaş beyazı çayı: Bu çay daha düşük kalitededir. Bunlar özel çay tarlalarından yapılır ve biraz farklı şekilde işlenir.

Beyaz Çayın Sağlığa Faydaları Nelerdir ?

Sağlıklı özellikleri ve sağlık yararları için yeşil çayın övülmesine rağmen beyaz çayın sizin için çok daha iyi olduğu söyleniyor. Beyaz çay içmek, ruhunuz için oldukça rahatlatıcı ve dakikalar içinde stresi azaltmaya yardımcı olabileceği için iyi olacaktır.

Hayattaki en lüks şeylerin aksine, bu, özellikle de birçok sağlık yararı sağladığı için her gün tadını çıkarabileceğiniz çaylar arasında gelir.

Beyaz Çayın Faydaları

Bu çayın yararları, temel olarak serbest radikalleri emebilen ve yok edebilen yüksek antioksidan seviyeleri nedeniyledir.

Bunun farkında olmamanız durumunda, serbest radikaller, hücreler içinde zincir reaksiyona neden olabilen ve hasara yol açabilen moleküllerdir. Bu nedenle, kanser, koroner kalp hastalığı ve irtifa hastalığını içeren birçok hastalıkta hayati bir rol oynamaktadır. Bu çaydaki antioksidanlar, bazıları aşağıda vurgulanan sayısız sağlık yararı sağlar:

Düşük Kolesterol: Çay bir grup antioksidan olan katesinler içerir. Bu antioksidanlar, arterlerin sertleşmesini ve sınırlı bir kan akışına neden olmasını önlemek için çalışacakları için kolesterolü düşürmede çok etkili olabilirler.

Düşük Tansiyon: Beyaz çay antioksidanları ayrıca kanı inceltmeye yardımcı olur ve sonuçta tansiyonun düşürülmesine yardımcı olur. Aynı zamanda sağlıklı tansiyon seviyelerini korumanıza ve kalp krizi veya felç geçirme ihtimalinizi azaltmanıza yardımcı olabilir.

Sağlıklı Cilt: Bu çay ayrıca, cildin oksidatif stresini koruyan ve genellikle uzun süre güneşe maruz kalmaya bağlı olan bağışıklık hücresine zarar veren antioksidanlar içerir. Bu oksidatif stres hücresel düzeyde olabilir ve cilt kanseri, kırışıklık veya lekelenme pigmentasyonu ile sonuçlanan hasarlara neden olabilir.

Sağlıklı Diş Etleri ve Dişler: Beyaz çay, az miktarda ve ayrıca dişlerinizi sağlıklı ve güçlü tutabilen diğer besin maddelerinde florür içerir. Buna ek olarak, kötü nefes, plak ve diş çürümesine neden olan bakterileri de öldürebilir.

Kanseri Önleme: Mevcut antioksidanlar, prostat, mide veya kolon dahil olmak üzere birçok kansere yol açabilecek tehlikeli mutasyonların sayısını en aza indirmeye yardımcı olabilir. Bu çay ayrıca antioksidanlara ek olarak polifenoller adı verilen bazı hayati kimyasalları da içerir ve kansere neden olabilecek mutasyonları engelledikleri bilinmektedir.

Anti-viral ve Anti-bakteriyel Özellikler: Camellia Sinensis bitkisinden gelen tüm çaylar gibi, beyaz çay da antiviral ve antibakteriyel özellikler içerir. Bu çaydaki özellikler ona kötü bakteri, virüs ve mantarları nötralize etme yeteneği verir.

Yukarıdaki faydalara ek olarak, bu çay kan şekerinin düşürülmesine, enerjinin arttırılmasına ve diyabet semptomlarının önlenmesine ve hafifletilmesine yardımcı olabilir.

Çalışmalarda ayrıca beyaz çayın kilo kaybı için faydalar gösterdiğini doğrulamaktadır.

Çayın metabolizmayı artırabileceği ve vücudu çok fazla yağ yakması için uyaracağı öne sürülmektedir. Elbette, dengeli bir diyet uygulamanız ve bu çayı içiyorsanız, kilo verme hedeflerinize yardımcı olmak için istenen sonuçları elde etmek için düzenli egzersizler yapmanız gerekir. Yağları eritebilecek tek bir içecek bulamazsınız. Beyaz çay, iyi ve dengeli bir diyet içeren düzenli bir egzersiz planının yerini alamamasına rağmen, bu içeceği kilo verme programınıza eklemenizden zarar gelmez.

Gördüğünüz gibi, beyaz çay sağlık yararları çoktur. Hiç şüphe yok ki, bu çay hastalıkları önlemeye yardımcı olacak güçlü özelliklere sahiptir.

Bir yanıt yazın