istanbul masöz olipsbet betadonis giriş vbet betandyou

Apple TV Remote akıllı kumanda Özellikleri Neden Bu Kadar Kötü?

Apple TV Remote akıllı kumanda Özellikleri Neden Bu Kadar Kötü?

9to5Mac’in haberine göre, Apple’ın bu yılın sonlarında yeni bir Apple TV’nin yanına gidecek yeni bir uzaktan kumanda duyurması bekleniyor. Mevcut Siri uzaktan kumandasının yeni bir sürümü kadar basit olabilir, yalnızca hangi yöne gitmesi gerektiğini söyleyebilmeniz için tasarlanmıştır.

Veya Apple TV’de oyun oynamak için tam bir gamepad kadar radikal olabilir. Ama insanlar Apple TV uzaktan kumandasını neden bu kadar nefret ediyorum? Ve Apple neden bundan sıyrılabileceğini düşündü?

Cocodoc PDF editörünün kurucularından Alina Clark, Lifewire’a e-posta yoluyla verdiği demeçte, “Şekli veya görünümü unutun, Apple TV uzaktan kumandası, basitçe söylemek gerekirse, ergonomik bir felakettir.” dedi.

“Şekli ellerinizin kıvrımlarına bile sığmıyor ve bu zaten ağırlaşmaya başladı. Ayrıca, gerçekten bakmadığınız sürece üst ve alt arasındaki farkı söyleyemezsiniz. Bir keresinde sesi artırmak istediğimde ışıklar kapalı ve dur tuşuna basılmış bir film izliyordum.”

Kullanıcı Arabirimi Önemli
Apple, ününü büyük ölçüde kullanıcı arayüzü tasarımı üzerine inşa etti. Fareyi pencereli bir arayüzle birlikte bilgisayarlara getirdi. Bugün tüm dizüstü bilgisayarların kullandığı istiridyeli kapaklı izleme dörtgeni tasarımını icat etti. Ve dokunmatik ekranlı telefonu ve muhteşem iPod tıklama tekerleğini yarattı.

Ancak son zamanlarda Apple raydan çıktı. Apple TV için Siri Remote sadece bir örnektir. Diğerleri HomePod ve kötü şöhretli kelebek klavye için dokunmaya duyarlı üst. Peki, Siri Remote’un nesi var? Oldukça fazla.

“Menü düğmesi Sesli komut düğmesinin yakınında olmamalıdır; yanlışlıkla yanlış düğmeye basmak çok kolay,” dedi seslendirme sanatçısı Rio Rocket, Lifewire’a e-posta yoluyla söyledi.

“Aslında, tüm düğmeler sezgisel olmayan bir düzende düzenlenmiştir. Son olarak, dokunmatik yüzey çok hassastır. Çarşaf kadar hafif bir şey yüzeyi fırçalarsa, onu aktive eder.”

Çoğu TV kumandası çok karmaşıktır. Düğmeler dolusu ve birçok insan yarısını nasıl kullanacağını bilmiyor.

Ancak Siri Remote’a göre iki önemli avantajları vardır: HER alıp almanızda kontrol etmek zorunda kalmadan TV’yi hangi ucu işaret edeceğinizi bilirsiniz ve bir düğmenin nerede olduğunu öğrendikten sonra, gerçekten bakmadan sadece basabilirsiniz. Öte yandan, Siri Remote gezinmek için bir dokunmatik yüzey kullanır ve bir düğme daha azdır.

Her şey daha iyi. Herşey
Siri Remote ise az çok simetriktir ve yeterli özel düğmeye sahip değildir. Apple’ın önceki alüminyum ve plastik uzaktan kumandaları bile daha iyi tasarlanmıştır.

Merkezi bir düğme etrafında dörtlü bir halkaları vardır; her ikisi de bakmadan bulmalarını kolaylaştırmak için bulaşık. Bunun altında bir menü ve oynatma/duraklatma düğmesi bulunur. İşte bu kadar.

Kaygan küçük Siri Remote gibi kanepe minderleri arasında kayma olasılıkları eşit, ama bana olmayan bir uzaktan kumanda gösterin.

Siri Remote o kadar kötü ki, İsviçreli mobil şirket Salt aslında alternatif bir uzaktan kumanda geliştirmek için Apple ile çalıştı. Salt, internet TV akış hizmeti için Apple TV’leri kullanıyor ve müşterilerin zayıf kullanılabilirlik şikayetlerinden sonra alternatifi yarattı.

30 € (35 $) karşılığında satın alınabilecek Salt uzaktan kumanda, kafa karıştırıcı veya şişirilmiş olmadan yön okları, program değiştirme düğmeleri ve çok daha fazlasını ekler. Apple genellikle kullanıcı arabirimi sözleşmelerini akıllı yollarla yeniden düşünür, ancak Siri Remote daha basit görünmekten başka bir amaç için fazla basitleştirilmemiştir.

Gelecekteki Apple TV Uzaktan Kumandaları
Apple’ın bir sonraki Apple TV uzaktan kumandasına ne oluşturabileceği hakkında hiçbir fikrimiz yok. Belki de mevcut korkunç tasarımın yenilenmesi olur. Ancak belki de sürüm 2.0 klasik Apple tarzında işleri karıştıracaktır.

Oyun pedi yapmaya ne dersin? iOS gündelik oyunların yöneticisidir ve Apple TV’de bazı oyunları zaten oynayabilirsiniz. Birçok iOS oyunu, dokunmatik ekranlı oyuna alternatif olarak oyun denetleyicilerini zaten destekliyor.

Uygun bir gamepad denetleyicisi ile büyük ekranda iOS oyunları oynadığınızı düşünün. Doğru yapıldığında, bu günlük oyun ihtiyaçları için Nintendo Switch’e ciddi şekilde rakip olabilir. Nintendo’nun Zelda: Breath of the Wild gibi bir şahesere erişiminiz olmayacak, ama belki nintendo eski oyunları Apple TV’ye taşıyan tempolu bir iş yapabilir mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir