istanbul masöz olipsbet betadonis giriş vbet betandyou

Apple Türkiye yeni iPhone modellerine fiyat biçemiyor

Apple'ın yeni nesil akıllı telefonları tanıtılırken ve daha öncesinde Türkiye'den zam haberi geldi. Apple Türkiye'nin yeni modelleri ne zaman satışa çıkaracağı bilinmiyor ama tahmini Türkiye fiyatlarının maksimum 16 bin TL olacağı söyleniyor.

Apple Türkiye yeni iPhone modellerine fiyat biçemiyor

Apple’ın bu ayın ikinci haftasında büyük bir etkinlikle tanıttığı ve eski modellerden hiçbir farkı olmayan 3 yeni iPhone modeli için fiyat belirlenemiyor. Türkiye’de zaten telefonlar aylar sonra satışa çıkıyor ama fiyatları son yıllarda yine aylar sonra belli olmaya başladı. Apple Türkiye yönetiminin bu alandaki adımı ne olacak merak ediyoruz ama telefonların en az 10 bin lira seviyelerinde satışa çıkacağını düşünüyoruz. En düşük fiyata sahip olacak olan iPhone XR modelinin 10 bin lira segmentinde olması bekleniyor. 3 ayrı modelin satışa çıkacağı gün tahmini olarak en yüksek fiyata sahip telefonun ise 15 bin lira segmentinde bir fiyatının olması bekleniyor.

APPLE TÜRKİYE ZAM ÜSTÜNE ZAM YAPTI

Apple Türkiye’nin etkinlik öncesi zaten telefonları yaklaşık olarak 900 TL’lik bir zam yaptığı haberi ortaya çıkmıştı. Etkinlik anında ise Apple Türkiye bir zam daha yaparak 3.300 TL’ye satılan iPhone 7’yi artık 5 bin TL’ye satmaya başladı. Yaklaşık olarak 1.700 TL civarındaki bir zam haberi hepimizi şaşırttı. Apple’bu cihazlara 1 yıl daha zam yapmaması bekleniyor ama elbette Türkiye ve Amerika ilişkilerinin limoni olduğu bu dönemlerde neler olur tahmin bile edemiyoruz.

YENİ TELEFONLAR İÇİN GELECEK YIL İŞARET EDİLİYOR

Apple’ın Steve Jobs Tiyatro Salonunda tanıttığı yeni saat ve akıllı telefon modelleri için satış tarihi ve fiyat zaten açıklanmamıştı. Türkiye’ye yeni iPhone modellerinin gelecek yıl gelmesi bekleniyor ki daha önceki modellerin Türkiye’ye giriş tarihlerini düşündüğümüzde çok uzun bir süre olmadığını düşünüyoruz. Uzmanlar ise Amerika ile kötü olan ilişkilerden dolayı telefonların Türkiye’ye girmesinin çok pahalıya patlayacağını düşünüyor. Gelecek günlerde Apple Türkiye ve yeni iPhone modelleri hakkındaki gelişmeleri yakından takip etmiş olacağız.

Bir yanıt yazın