istanbul masöz olipsbet betadonis giriş vbet betandyou

Ülkemizde Basketbol Okulu Sayısı Artıyor

Ülkemizde Basketbol Okulu Sayısı Artıyor

Basketbol, dünyanın neredeyse her bölgesinde büyük önem verilen bir spor dalı. Ülkemizde de önemini gittikçe arttırmakta. Yıllarca futbol sevdasına tutularak basketbolu biraz arka planda tuttuk. Günümüzde hem basketbol kulüplerinin elde etmiş olduğu başarılar hem de milli takımımızın dünya çapında gelmiş olduğu nokta basketbol verilen önemi arttırmış bulunmaktadır. Eskiden çocuklarımızın etkinliklere katılması ve sosyal olması için futbol kurslarına yolluyorduk. Futbola yeteneği olmayan çocuklar kendilerini mutsuz hissediyor ya da daha farklı sorunlar ile karşılaşabiliyorlardır. Bu yüzden çocuklarımızla ortaklaşa bir karar almamızda fayda var. Futbola yetenekliyse o sporun kursuna, basketbola ilgi duyuyorsa basketbol kursuna gönderilmeleri gerekmektedir.

Ülkemizde basketbolun popülerleşmesi sonucunda birçok basketbol okulu da hali hazırda aktif olarak hizmet vermekte ve devamlı yenileri açılmakta. Özellikle kurumsal kulüplere ait kurslar Türkiye’nin dört bir yanında şube açmaya devam ediyor. Sporu sevmeyen, spor yapmayan çocuk kalmasın sloganıyla bu yolda yürüyen kurslar oldukça başarılı projelere de imza atıyor. Özellikle basketbol sahası olmayan okullar, ilçeler, köyler gibi yerlere yardımda bulunuluyor onlara saha yardımı, materyal yardımı yapılıyor. Bu destek devlet tarafından da destek görerek bir derece de sosyal sorumluluk projesine dönüşüyor. Yapılan projeler sonucunda insanların yüzündeki gülümsemeyi görmek paha biçilemez bir duygu.

Basketbol Kursu Sayesinde Sosyal Çocuklar

Basketbol Okulu

Teknolojinin gelişmesi ile insanların sosyalleşme anlayışı epey değişmiş durumda. Artık insanlar sosyalleşmek için eline telefon, bilgisayar, tablet alarak sosyal medya platformlarına giriyor. Arkadaşları ile sevdikleri ile sadece yazı ve emoji üzerine kurulu sohbetler ediyor. Bu yüzden de pek bir şey paylaştıklarını söylemek mümkün olmaz. Eski zamanlarda insanlar sosyalleşmek amacı ile sokaklara çıkar birlikte sohbetler eder, çocuklar sokaklarda oyunlar oynarlardı. Şimdi ki bazı çocuklar ise yan yana olmalarına rağmen açıp tabletten sohbet edebiliyorlar. Bu durum gerçekten de çok üzücü bir durum.

Çocuklarımızın doğru bir şekilde sosyalleşmesi için biz ebeveynler daha fazla efor sarf etmemiz gerekmektedir. Çocuklarımıza iyi bir gelecek fırsatı sunmak istiyorsak bu konuda oldukça dikkatli olmamız gerekiyor. O yüzden çocuklarınızı farklı spor dallarındaki kurslara göndermeniz gerekiyor. Basketbol kursu bir çocuğun en iyi şekilde sosyalleşmesi için muhteşem bir ortam. Bu ortamlar sayesinde çocuklar farklı çevreler oluşur ve bilgisayarlardan bir nebze de olsa kurtulur.

 

Basketbol Okulu Yardımlaşmayı Öğretir

Çocuklarımıza öğreteceğimiz en önemli şey yardımlaşmak olmalıdır. Peki uygulamalı olarak bunu nasıl gösteririm diyorsanız cevap oldukça basit. Basketbol oyununda takım arkadaşları ile yaptığı her paslaşma birer yardımlaşma örneğidir. Bunun dışında galip gelince birlikte sevinecekler yenilgide birlikte ders çıkaracaklardır. Çocuk gelişimine bu denli katkı sağlayacak kursları da seçerken oldukça dikkat etmeniz gerekiyor. Basketbol okulu konusunda daha fazla bilgi sahibi olmak ve çocuğunuzu kaliteli bir kursa yazdırmak istiyorsanız https://galatasaraysporokullari.istanbul/basketbol-okulu-kursu/  internet sitesini ziyaret etmelisiniz.

 

Bir yanıt yazın