istanbul masöz olipsbet betadonis giriş vbet betandyou

Tomruk Biçme Makinesi

Tomruk ormanlarda dallarından ayrılıp kesilen ve kabuğu soyulmuş silindir biçimde ağaç gövdesidir. Kurumaya bırakılarak kereste ve atölyelerde kesilmesi ile inşaatlık malzemeler olarak kullanılmaktadır. Bunların kesilmesi ve işlem görmesi için bazı aletlerin de kullanılması gerekir.

Tomruk Biçme Makinesi

Kesim işlemleri için tomruk biçme makinesi  kullanılmaktadır. İlk işlem olarak tomruklar budanıp yontulma işleminden geçirilir ve kuruma bırakılır. İlaçlanma yapıldıktan sonra keresteye dönüşmesi için açık hava da kurutulması gerekir. Çok fazla özsularını kaybetmeden keresteye dönüştürmek için işlem yapılması gerekir.

Tomruk Biçme Makinesi ile Tomruğun Keresteye Dönüştürülmesi

Toplanan tomruklar taşınıp fabrikaya getirilir  arabalı şerit testere ile kereste haline getirilir. Çoklu dilim makinaları ve çift baş kesme aletleri ile kesme işlemi yapılmaktadır. Taşıyıcı ruloların kullanılması ile fabrikadan çıkartılan kerestelik tomruklar, tomruk kısımları ayrılarak gelişmiş aletler tomruk biçme makinesi gibi aletler ile bazı gereksiz kısımlarından ayrılır. Ayrılan parça ve kısımlar yakacak ya da yapı malzemelerinde kullanılmak üzere ayrılır.

Tomruk Biçme Makinesi Avantajları

Tomrukların yontma işlemleri ve şekillendirilmelerinde çeşitli aletler kullanmak gereklidir. Boyut ve biçimi için çeşitli yontucu alet ve tomruk biçme makinası biçimlendirme için önem taşır. Tomruklar sırt biçme, paralel biçme, şerit biçme merkezi biçme, prizma ve putlama gibi çeşitli şekillerde biçilmektedir. https://www.sanayiden.com/yatay-serit-amp-tomruk-kesme-wood-mizer-lt20 sitesinden bu makineyi temin edebilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir