istanbul masöz olipsbet betadonis giriş vbet betandyou

Siyah Fasulye Besin Değeri

Siyah Fasulye Besin Değeri

Siyah fasulye lif bakımından zengindir.

Bir kaselik porsiyonu 15 gram lif içerir. Çözünür lif, bağırsakların çalışması ve kabızlığı önlemek için faydalıdır. Diğer taraftan, bu lif türü kolesterol ve kan-glukoz seviyelerini azaltır.

Siyah fasülye gibi lifli gıdalar daha uzun süre tok hissetmeyi sağlar ve aşırı yemeyi engeller, çünkü lifli yapısından dolayı onları daha uzun süre çiğnemeniz gerekir. Bundan dolayı da kilo vermeye yardımcı olur.

Sadece bu da değil, lif aynı zamanda, kolorektal kanser gibi kanser hastalıklarına yakalanma olasılığını azaltır.

https://aktuel10.com/siyah-fasulyenin-faydalari

Antioksidanlar

Doğada bulunabilen ve vücudun farklı bölgelerine fayda sağlayan çok çeşitli antioksidanlar bulunmaktadır. Antioksidan bakımından zengin gıdalardan biri, siyah fasulyedir.

Antioksidanlar, hücrelere zarar veren serbest radikalleri dengelemeye yardımcı olur. Ayrıca bu tür besinler, kalp hastalıkları ve farklı kanser türlerini de azaltmaktadır.

Vücut ihtiyaç duyduğu antioksidanların çoğunu yediklerimizden elde eder. A, C ve E vitaminleri, polifenoller ve selenyum gibi diğer belirli mineraller gibi antioksidanlar bağışıklık sistemimizi güçlendirir.

Bir kişinin HIV enfeksiyonu geçirmesini önleyebilir. Ekim 2012’de yapılan bir araştırma, C vitamininin kadınlarda meme kanserini önlemeye yardımcı olabileceğini göstermiştir.

Antioksidanlar ayrıca anti-aging etkileri de sağlar. Yaşlanma sürecini geciktirme ve hafıza kaybı gibi belirtiler arasında bir bağlantı bulunmuştur.

Protein

Siyah fasulye protein bakımından zengindir. Bu yüzden veganların tercih ettiği yiyeceklerdendir. Yağsız ete kıyasla, siyah fasulyedeki protein, bir miktar doymuş yağ ve sıfır kolesterol içerir.

Protein, büyümek ve yağsız kas kütlesi oluşturmak için gereklidir. Diğer taraftan yağ kaybetmek isteyenler de protein alımına dikkat etmelidir.

Amino Asitler ve Molibden

Siyah fasülye amino asitler ve molibden bakımından zengindir, bunlar sinir sistemimizin düzgün çalışmasına yardımcı olur. Bu fasulyede bulunan özgül vitaminlerden biri, B9 vitamini olarak da bilinen folattır.

Bunlar, sinir sistemimizin ihtiyaç duyduğu belirli amino asitleri düzenlemede önemli bir role sahiptir. B9 Vitamini olmaksızın, bireyler Alzheimer hastalığı ve Parkinson hastalığı gibi nörodejeneratif durumlar geliştirir. Buna ek olarak, molibden vücutta 7 enzimin daha iyi işleyişini sağlamaktadır.

Son olarak, çalışmalar bu mineralin düzenli olarak alınmasının yaşlı erkekler için iktidarsızlık ve erektil disfonksiyonu azaltabildiğini göstermiştir.

B1 Vitamini

B1 Vitamini veya tiamin enerji üretimini arttırır. Siyah fasulye, sinir sistemi, kalp ve sindirim sistemi ile ilgili problemleri azaltmak ve B1 vitamini eksikliği olan kişiler için mükemmeldir.

B1 vitamininin diğer bir önemli rolü sinir sistemine olan desteğidir. B1 vitamini ile beyindeki hücrelerin yapısı ve bütünlüğü korunur. Bu durumda özellikle beyin gelişimi olan küçük çocuklarda beyin hasarını önler.

Bir yanıt yazın