istanbul masöz olipsbet betadonis giriş vbet betandyou

Sanaz Alborzi kimdir?

Sanaz Alborzi kimdir?

Ressam/Hattat olan sanatçı Sanaz Alborzi 1986 yılında İran’da dünyaya geldi. Üniversite yıllarında görsel hafızasını hat sanatıyla birleştirmeyi başaran Alborzi’nin sanata olan aşkının kaynağı sanata önem veren sıcak aile ortamıdır. Sürekli kendisini yenileyen, geliştiren titiz ve insanüstü bir azim ve kararlılıkla çalışmalarını sürdüren Sanaz Alborzi kısa sürede sanat değeri yüksek çok sayıda esere imza atmayı başardı. Kûfî Hattı ile kompoze ettiği çalışmalar kendine özgü yeni bir sanat çizgisi oluşturmasında önemli rol oynadı.

 

Eserlerinde Pole Sezanne ve Vincent Van Gogh’un kullandığı kompozisyon ve renk lerden de etkilenen Alborzi’ye, İranlı Hossein Zenderoudi ve Faramarz Pilaram’ın özellikle modern çalışmalarında kullandıkları sanatsal hat kompozisyonları esin kaynağı olmuştur. Genç yaşta yaptığı evrensel çalışmalarla doğu ve batı dünyasında, sanatseverlerin dikkatini çekmeyi başaran Sanaz Alborzi modern çalışmalarıyla sanat dünyasında hayranlık uyandırmaya devam etmektedir. Kûfî Hattı sanatının bütün inceliklerini ustalıkla yansıttığı eserleri hat sanatının parlayan yüzü olarak sanatçıyı öne çıkarmaktadır.

 

Bu meyanda Alborzi 2021-2022 tarih aralığında T.C. Cumhurbaşkanlığı Himayesinde İstanbul Mushafı’nın 1. cildinin Kûfi Hattı ile yazımını üstlenerek, Türkiye’de önemli bir çalışamaya imza atmıştır. Maraş depremzedeleri anısına yaptığı “Kûfî’nin Gözyaşları” çalışması da Sanaz Alborzi’nin duyarlı  sanatçı kişiliğinin önemli göstergelerinden birisidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir