istanbul masöz olipsbet betadonis giriş vbet betandyou

Hastalıklara Karşı Koruyan Besinler

Kış şartlarının ağır geçtiği şu günlerde hastalıklar aldı başını gitti. Hastane acillerinin önü insan seline döndü uzun kuyruklar oluştu.  Soğuk algınlığı şikayetlerin artmasıyla insanlar kendilerini evlerinde koruyabilecek doğal yolları aramaya başladı.

Hastalıklara Karşı Koruyan Besinler

Artık antibiyotik yada soğuk algınlığı ilaçlarının eskisi kadar bu hastalıklarla mücadele edemediği gerçeğini fark eden insanlar aktarlardan aldıkları bitkilerle grip gibi hastalıklarla mücadele etme yoluna başvuruyorlar. Vücudunuzun doğru besin ihtiyacını aldığında sağlığınızı koruma adına yararlı olacağı bir gerçek doğru vitamin mineral kalsiyum ve protein ihtiyacınızı günlük olarak karşıladığınızda sizde belli başlı hastalıklara karşı vücudunuzun daha dirençli olmasına yardımcı olabilirsiniz.

Ev yapımı besinler

Eskiden köylerde insanlar bütün gıda ihtiyaçlarını kendileri karşılıyorlardı. Eski toprak deyimi insanların bedensel olarak ne kadar güçlü olduklarını anlatmaya yarar bir sözdü. Şimdilerde ise  şehirleşme ve doğallıktan uzak beslenme yüzünden insanlar daha kırılgan hale geldiler. Hazır gıda ve benzeri ürünlerin tercihi nasıl yapıldığı ve doğal olmayan beslenme şekli yüzünden bir çok hastalık kapımızı çalmaya devam ediyor.

Şimdilerde ise uzmanlar insanları bu yanlış yoldan döndürme adına ev yapımı ürünler kullanma konusunda teşvik etmeye çalışıyor. Her ne kadar geç kalınmış gibi gözükse de zararın neresinden dönersek kardır. Öncelikle köy hayatının vazgeçilmezi olan hayvansal gıdalardan süt ile alacağımız protein ve kalsiyum kaynağı bizim bedenimizin güçlenmesi ve hastalıklara karşı bize duvar olması açısından çok önemlidir. Süt ve türevleri probiyotik bakteri açısından zengin olması ve şu aralar uzmanların direk tavsiye ettiği ürünlerin başında geliyor.

Ev yapımı yoğurt tüketimi bizlerin bağışıklık sistemimizde üreyen mikroplarla savaşabilmesi açısından çok yararlıdır. Yapımı kolay olan ev yapımı yoğurdu tercih etmemiz hastalıklardan korunmamıza kesinlikle yardımcı olacaktır. Günlük protein ihtiyacını karşılama açısından köy sütü ile yapabileceğimiz peynir ise bizlerin hastalıklarla savaşma açısından birebir yardımcımızdır.

Çocuklarımızın gelişim aşamasında iken bu ürünler ile beslenmesi hem beden sağlığına hemde zeka gelişimine oldukça yarar sağlayabilecek doğal ürünler dir. Ev yapımı turşu gibi lif kaynağı bol ürünler ise süt ve süt ürünleri gibi probiyotik bakteriler açısından zengindir. Turşunun içerisinde bulunan tuz miktarı fazla olursa insan sağlığı açısından biraz zararlı olabilir.

Tuz miktarı azaltılarak sirke miktarı arttırılabilir sirkenin mikrop kırıcı özelliğinden daha fazla yararlanılabilir. Kendimizin ve ailemizin hastalıklara karşı mücadele ve onların bedensel sağlığına yardımcı olabilecek  doğal besinleri kullanmalarını teşvik etmeli sağlıklı bir yaşamın tadına varmalarına yardımcı olabilirsiniz.

Bir yanıt yazın