istanbul masöz olipsbet betadonis giriş vbet betandyou

El-Hoyo “The Platform” film incelemesi

El-Hoyo “The Platform” film incelemesi

zlerken empati kuracağınız, bazen tüylerinizin ürpereceği bir film olduğunu düşündüğüm sıra dışı bir konusu olan İspanyol yapımı orijinal ismi El Hoyo olan ama ülkemizde Netflix ekranlarından “The Platform” olarak servis edilen filmi sizler için inceledim.

Öncelikle “El Hoyo” yani bizde yayınlanan filmin senaryosunu David Desola ve Pedro Rivero yazarken yönetmen koltuğuna da Galder Gaztelu ve Urrutia oturmuşlar ve bu film En İyi Özel Efekt Ödülü, European Film Award for Best Visual Effects, Gaudí Award for Best Visual Effects ödüllerini de almış.

Filmde başlıca rolleri de İvan Massague, Zorion Eguileor, Antonia San Juan, Emilo Buale, Alexandra Masangkay gibi İspanyol sinemasının önemli isimleri üstlenmişler.

El Hoyo yani The Plaform filmi biraz bilim-kurgu, biraz korku ve bol gerilimli bir film. Konusuna gelecek olursak film asansör boşluğu bulunan kuleyi andıran bir hapishanede geçiyor ve bu hapishanede her gün en üst katından aşağıya yemek gönderiliyor. Gönderilen yiyecekleri almak için üst katta kalan mahkumlar zamanla yarışırken alt katta olanlar da yaşadıkları açlık yüzünden daha vahşi olmasına neden oluyor. Filmde üst kattakilerin alttakilere göre daha iyi beslendiği bu hapishanedeki bir mahkûmun, herkese yeterince yemek ulaşması için sistemde değişiklik yapmaya başlamasıyla yaşanan olayları konu alıyor.

Filmi izlerken büyük ihtimalle empati yapacağınız ve sizi izlerken gerçekten etkileyecek psikolojik bir gerilim filmine hazır olun.

Bana göre “The Platform” filmi çok dikkatlice izlenmesi gereken bir film. Zira aslında günümüze de göndermeler yapıyor. Tıpkı sınıflar arası adaletsizliğe, tüketim açlığına. Ahlak felsefe ve sosyal adaleti sorgulamamıza da neden oluyor.

Bazı izleyiciler belki filmin sonunu gördükten sonra daha farklı bir son bekledikleri için küçük bir hayal kırıklığı yaşayacak olsalar dahi bana göre son yılların en iyi filmlerinden biri olmaya aday.

Kamil Hızer / Aktuel10.com

Instagram: @kamilhizer

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir