istanbul masöz olipsbet betadonis giriş vbet betandyou

Damperli Kamyonlarda En Revaçtaki Marka Hangisidir?

Römork, kamyonet ya da kamyon gibi araçlarda yükün taşınması için aracın arka kısmında bulunan geniş kasa bölümü yer alır.

Damperli Kamyonlarda En Revaçtaki Marka Hangisidir?

Bu kasa bölümü ufak kamyonet tarzı araçlarda genel olarak aracı sabit olarak üretilmekle beraber kasa kısmının yukarı ya da aşağı şekilde hareket etmesine müsaade etmez. Ancak damperli araçlarda kasa kısmında bulunan damper sistemi, aracın kasasının yukarı ya da aşağı şekilde hareket etmesine yardımcı olur. Kasanın bu hareketi yapmasını sağlayan mekanizmaya damper adı verilir.

Damper, römork ya da kamyonet gibi araçlarda aracın arka kısmında bulunan kasayı kaldırmak için kullanılan mekanizmaya verilen addır. Sadece aracı kasa bölümünün kaldırılması için değil aynı zamanda yük taşıma esnasında aracın dengeli bir şekilde hareket etmesi de damperler ile mümkün olabilir. Ancak günümüz lojistik ve taşımacılık sektöründe damper sadece bu mekanizma yerine direkt olarak yük taşımada kullanılabilen araçlar ile anılır.

Damperli araçlar, genel olarak ağır ve dökülmesi gereken yüklerin taşınması amacıyla kullanılır. Özellikle çakıl ve kum benzeri yüklerin taşınması damperli araçlar ile yapılır. Bu nedenle damperli araçların taşıma işlerinde en çok tercih edildiği sektör; İnşaat ve yapı sektörleri olabilir. Bu araçlarda inşaat sektöründe ihtiyaç olan ağır inşaat malzemeleri çakıl ve kum gibi yüklerin taşınma işlemi gerçekleştirilir. Bu malzemeleri araca yükledikten sonra varış noktasında önceden belirlenen bölgeye dökülmesi işlemlerini kısalttığı için bu işlemler sırasında damperli araçlar kullanılabilir.

Damperli araçta kasa tipleri şu şekildedir:

  • Araç üstü tip damper
  • Kaya tipi damper
  • Kaya tipi dev damper
  • Küvet tipi damper olmak üzere 4’e ayrılır.

Damperli araçlarının kasa tipinden ziyade revaçta olan markaları arasında; Volvo kamyon, Scania kamyon ya da Mercedes kamyon sıralanabilir.

Damperli kamyonlarla ilgili daha detaylı bilgi almak istiyorsanız https://autoline.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir