istanbul masöz olipsbet betadonis giriş vbet betandyou

Beyaz Saray önemli tarım ticareti adayını geri çekecek

Beyaz Saray önemli tarım ticareti adayını geri çekecek

Biden’ın önemli bir tarım ticareti adayı, adaylığının ilk açıklanmasından altı ay sonra onay sürecinden çekiliyor.

Elaine Trevino, Başkan Joe Biden’a gönderdiği bir mektupta, ABD Ticaret Temsilcisi’nde baş tarım müzakerecisi olarak “Senato onayı almak için zamanında bir yol olmadığı artık açık görünüyor” dedi. Almond Alliance of California’nın eski CEO’su Trevino, tarımsal tedarik zinciri konularında çalışan “yönetime başka bir sıfatla katılmaktan heyecan duyduğunu” da sözlerine ekledi.

Üst düzey bir yönetim yetkilisi, Beyaz Saray’ın Trevino’yu Senato dışı onaylanmış bir göreve atamak istediğini söyledi; bilgisi olan başka bir kişi, Tarım Dairesi’nin onu departmanda üst düzey bir pozisyona getirmeyi düşündüğünü söyledi.

Ancak Trevino’nun adaylığının geri çekilmesi, tarım ticaretinin ve artan gıda fiyatlarının küresel ilgi çektiği bir dönemde USTR’deki kilit roldeki boşluğu uzatacak. Rusya’nın Ukrayna’daki savaşı tahıl üzerindeki dış ihracat kontrollerini tetikledi ve dünya çapında gıda arzı konusunda artan endişelere yol açtı. Tarım müzakereleri, Biden yönetiminin önerdiği Hint-Pasifik Ekonomik Çerçevesi’nin de önemli bir bileşeni. USTR’nin Çin, Kanada, Meksika ve diğer ülkelerin pazarlarını ABD çiftlik mallarına açmak için daha önce verdikleri taahhütleri yerine getirdiğinden emin olmasını istiyor.

Trevino’nun adaylığı endüstri gruplarının desteğini aldı: 170’ten fazla çiftlik ve tarım örgütünden oluşan bir koalisyon Ekim ayında Senato Finans Başkanı Ron Wyden (D-Ore.) ve sıralama üyesi Mike Crapo’ya (R-Idaho) bir mektup göndererek komiteyi Trevino’nun adaylığını “mümkün olan en kısa sürede” oylama için Senato katına göndermeye çağırdı.

Trevino, konuya aşina olan iki Biden yetkilisine göre, diğer yönetim yetkililerinin daha sonra tuhaf olduğunu düşündüklerini ve profesyonelce görünmediklerini söyledikleri bir hareket olan, onun adına mektup göndermek için bir dizi milletvekili de sıraladı.

Lobi kampanyasının bir faydası olmadı. Altı ay sonra, Trevino senato finans komitesinde henüz bir duruşma almamıştı. Milletvekillerine adaylıkla ilgili “evrak sorunları” olduğu söylendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir