istanbul masöz olipsbet betadonis giriş vbet betandyou

Barkod Etiket Yazıcı

Barkod etiket yazıcı nedir? Tipik yazıcılardan farklıdır. Yapışkan özellikli etiketleri basmak için üretilmiş bilgisayarlı çevre birimlerine Barkod Etiket Yazıcı adı verilir. Kimlik bileziğinden yapışkan içeriği sayesinde birçok üründe kullanılır. Barkod etiket yazıcılar farklılık gösterir. Her yazıcı bir değildir.

Barkod Etiket Yazıcı

Nokta matriks özellikte olanları olduğu gibi mürekkep püskürtmeli olanları da bulunmaktadır. Lazer yöntemli çeşidi de bulunmaktadır. Bu çeşitler orta kalitede barkod üretmektedir. Bu çeşitlerin bakımlarının süresi oldukça uzun ve maliyetlidir. Malzeme israfı noktasında sıkıntı çıkarmaktadırlar. Ortaya koydukları ürün ise en iyi olasılıkla orta seviyede okunabilirlik imkânı verir.

 

Doğrudan termal özellikli ya da termal transfer yapabilen barkod etiket yazıcı çeşitleri ise daha ekonomiktir. Aynı zamanda bunlar çok iyi bir çevre dostudur. Çıkardıkları ürünler, yüksek kalitelidir. Bu iki ekonomik ve yüksek kaliteli termal barkod etiket yazıcı mukayese edildiğinde, küçük farklılıklar gösterirler. Bu minik nüans fakları, maliyet ve kaliteye tesir eder.

 

Direkt termal olan yazıcı türü etiketleri, baskı kafasından ısı uygulayarak kimyasal temel tabanlı işlenmiş malzemelerden oluşturur. Ne mürekkep ne toner ne de kurdele kullanmaz. Bundan dolayı da renkli yazdıramaz. Isı ve ışık nedeniyle zaman içerisinde solma gösterir. Zamanla da okunmaz hale gelebilir. Makbuz yahut ta nakliye etiketleri yoğun kullanım alanlarıdır.

 

Termal transfer türüyle, termal baskı kafası aracılığıyla mürekkebi etiketin üstüne eriten kurdeleye ısı uygulayarak etiketi elde edilir. Uzun zaman diliminde gözlemlenen mükemmel kalitede baskı ürünleri ortaya koyar. Tarayıcı okuna bilirliği de aynı derecede kaliteli ve uzun solukludur. Kalıcı özelliğe sahiptir bile denilir. Bu barkod etiket yazıcı çeşidi yoğunlukla grafiklerde kullanılır. Metin ve logolar da fazlaca kullanılan alanlardır. Hem ürün tanımlama hem stok hem de daha fazlası için de kullanılmaktadır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir