istanbul masöz olipsbet betadonis giriş vbet betandyou

Kaktüsler Nasıl Susuz Yaşar?

Kaktüsler Nasıl Susuz Yaşar?

Bütün canlılar yaşamak için suya ihtiyaç duyarlar. Ama kaktüs uzun bir süre su bulamazsa bile hayatta kalır. Diğer bitkiler gün boyunca büyük miktarlarda suyu tüketip buharlaştırırlar. Kaktüsün ise yaprakları olmadığından ve güneş ışınlarıyla temas eden gövde yüzeyi dar olduğundan çok az su kaybeder. Kaktüs gövdesi, içinde büyük miktarda suyu saklayacak biçimde kalındır. Bu kalın gövdeyi yine kalın bir kabuk tabakası korur. İğnelerle kaplı gövdesi, içine biriktirdiği suya hayvanların göz dikmesini engeller.

Kaktüsler böylece 2 yıl bile susuz yaşayabilirler. Ülkemizde kaktüs nüfusu fazla yoktur genellikle çöl coğrafyası bitkisidir ve kurak yerlerde daha fazla görülür. Süs bitkisi olarak ülkemizde satılan cüce kaktüsler daha yaygındır vede kimi satıcıların ağzında radyasyon savar olarak bilinir.

Kaktüs zehirli mi ?

Kaktüs suyu herkesin ağzında dolaşan bir şeydir içilir mi içilmez mi tartışmasına nokta koyacak bilimsel araştırmalar kesinlikle çölde mahsur kalma veya denemek için içeceğiniz kaktüs suyunun aslında su değil kaktüs posası olduğunun söylediler. Bu posanın içinde bulunan alkaloidler sizin ishale yakalanmanıza sebep olabilir bildiğiniz gibi ishalde vücuttaki suyun oldukça azalmasına yol açar ki zaten çöl gibi bir ortamda tüketmek için fazla su bulamayacağınız için bu durum sizin vücudunuzdaki su seviyesinin azalmasına yol açacak ve yeterli su almaz iseniz susuzluktan ölmenize sebep olabilir.

Kaktüs Çeşitleri

Kaktüs, genelde evlerde süs bitkisi olarak kullanılır bunlara bazı şekiller vererek detaylandırma işlemi yapılır ve hoş bir görüntüye sahip olması sağlanır. Çeşitli türleri şekil vermeye uygundur ve farklı renklerde çiçekler açarak güzel bir görüntüye sahip olur.

Kaktüs Bakımı

Öncelikle bilmeniz gereken şeylerin başında kaktüsün su ile ilişki geliyor. Kaktüs zaten çöl bitkisi olduğundan fazla suyu sevmez üzerinden kesinlikle su dökmemeniz lazımdır. Nem kaktüsler için iyi olacak bir şey değildir. Kaktüslerinizi eğer güneş alan bir yere koyduysanız eğer günde iki kere sulamanız yeterli olacaktır. Eğer kapalı bir ortamda ise bu kadar sulama ihtiyacı bile olmayabilir. Kaktüslerinizi fazla sularsanız eğer çürüyebilir. İyi bir bakımı olan kaktüs sürekli yumru halinde çiçekler açabilir ve bu kökleri toprağa koyarsanız tekrardan büyüyüp yeni çiçekler açabilir.

Bir yanıt yazın