istanbul masöz olipsbet betadonis giriş vbet betandyou

‘Banka Masraflarınızı İade Ediyoruz’ Sahte Reklamlara Dikkat!.

Facebook'ta yayınlanan Sahte Banka reklamlarına dikkat edin. Sponsorlu reklam olarak karşınıza çıkan ve tıklayarak hesabınıza giriş yaptığınızda tuzağın içine düşmüş oluyorsunuz.

‘Banka Masraflarınızı İade Ediyoruz’ Sahte Reklamlara Dikkat!.

Son zamanlarda özellikle Facebook ve Instagram reklamlarında karşılaşılan ‘Dosya masraflarınızı iade ediyoruz, Kart masraflarını iade ediyoruz veya 500 Lira hediye’ başlıklar ile yayınlanan dolandırıcı reklamlara dikkat edin. Sayfa hesapları isimlerinde anlaşılmayacak kadar küçük karakter değişimleri ile bankanın resmi hesabıymış gibi gözükerek insanlar üzerinde güven yaratmaya çalışan bu yeni dolandırıcılık sistemine dikkat edin!.

Reklamlara tıklamadan önce hesap isimlerine dikkatli bakın, DenizBankasi, GarantiBank, QBNFinans, YapiKrcdi gibi çok küçük karakter değişimleri ilk bakışta bir çok müşterinin fark etmesini zorlaştırıyor. Geri ödeme veya faizsiz kredi gibi başlıklarda dikkat çektiği için bir çok kişi bu tuzağa düşüyor.

REKLAM TUZAĞI ŞU ŞEKİLDE İŞLİYOR

Masum bir şekilde ihtiyacınızı karşılayacağını düşündüğünüz bir paylaşım ile karşılaştınız, bu paylaşım bir reklam olabilir yada arkadaşınızın paylaştığı bir yazı olabilir. Paylaşımın linkine ve yönlendireceği adrese dikkat edin, eğer güvensiz yada bildiğiniz bir adres değilse kesinlikle tıklamayın.

Linke tıkladığınızda ilgili bankayla aynı tasarımda bir sayfaya ulaşabilirsiniz. Bu tamamen tuzağın gerçek gözükmesi için oluşturulmuş bir klonlamadır. Bu açılan sayfada hesabınıza giriş yapmanı istenecektir, eğer doğru bilgileriniz ile giriş yaparsanız bilgileriniz otomatik olarak dolandırıcılara gönderilecek ve hesabınıza erişim sağlayabilecekler. Size gelen “İşlem başvurunuz alındı” mesajı sonrasında siz hiç bir şeyden şüphelenmeden facebook’ta gezinmeye devam ederken dolandırıcılar sizin hesabınız ile kendilerine para transferi başlatıyorlar.

Şikayet ve hukuki prosedürlerin ve dolandıcıların bulunması aylar belki yıllar alabilir. Bu duruma düşmemek için dikkatli olmalısınız ve mobil uygulamalar veya bankaların resmi siteleri haricinde hiç bir yönlendirme ile banka hesaplarınıza giriş yapmayın.

Bir yanıt yazın