istanbul masöz olipsbet betadonis giriş vbet betandyou

Yapılan araştırma sol şeridin hiç kullanılmadığını ortaya çıkardı

Dünya genelinde yapılan bir araştırma sonucunda sol şeridin neredeyse hiç kullanılmadığı ortaya çıktı. Dünyadaki araştırma elbette İstanbul'u etkilemiyor çünkü İstanbul'da sol şeridi kullanan sayısı çok fazla ama yinede trafik oldukça yoğun oluyor. Sol şeritte yapılan far terörünü de bu haberimizde ele aldık.

Yapılan araştırma sol şeridin hiç kullanılmadığını ortaya çıkardı

Türkiye’nin kalbi konumunda olan mega şehir İstanbul’da artık trafiğe alıştık ama yapılan bir araştırmaya göre dünya üzerindeki bütün araçların sadece yüzde 25’lik bir kısmının sol şeridi kullandığı ortaya çıktı. İstanbul’da durum farklıdır çünkü insanlar sol şeritte oldukça yavaş ilerliyor ve genelde insanlar sol şeritleri tercih ediyorlar. Bu durumun ana sebebi ise trafiği işkence haline getiren servis araçları ve minibüslerden kaynaklanıyor. Sağ şeritte yolcu alan yada şeridi kullanılmaz bir hale getiren araçlar yüzünden İstanbul’da sol şerit neredeyse en çok kullanılan şerittir.

CEZALARIN YÜKLÜ OLMAMASINDAN KAYNAKLANIYOR

Avrupa’nın birçok ülkesinde insanlar şerit değiştirmeden yol alıyorlar ki bu yüzden genelde trafik olmuyor. Amerika’da bulunduğumuz için söyleyebiliriz ki cezalar çok yüklü olduğu insanlar kurallara uyarak trafikte yol alıyorlar. Türkiye’de şerit işgali yapan ve kurallara uymayan milyonlarca sürücü var. Bu yüzden trafik her zaman işkence haline geliyor. Trafikte yapılan kurallara karşı yüklü cezaların geleceği söyleniyor ama elbette bu söylentilerin yıllardır dile geldiğini ve bir değişiklik yapılmadığını söyleyelim.

SOL ŞERİTTE FAR TERÖRÜ YAPILIYOR

Türkiye’de sol şerit kullanan araçların sayısının fazla olmasının sebebi insanların ileride gördüğü bir trafikten dolayı en sola geçmesinden kaynaklanıyor. Daha sonra sağ şeride ve tekrar sol şeride geçmek isteyen insanlar yüzünden ise trafik uygulamalarında genelde yüzde 60’ın üzerinde trafik oranını görüyoruz. En önemli sorun ise insanların sol şeritte kurallara uyarak gidememesi oluyor. Bazı araçlar çok yavaş gittiği için bazı sürücüler hız sınırlarına uyarak şerit değiştiriyor ama soldan kurallara uymayarak gelen bir aracın uzun far terörü yüzünden şerit değiştirmek zorunda kalıyor. Dolayısıyla ortaya sol şerit terörü çıkıyor ve özellikle akşam saatlerinde İstanbul’da sol şerit kullanılıyor. Dünyayı baz aldığımızda ise sol şeridin neredeyse hiç kullanılmadığı yapılan araştırmalarda ortaya çıkıyor.

Bir yanıt yazın