istanbul masöz olipsbet betadonis giriş vbet betandyou

Afyonkarahisar’ın kalbi olan Eber Gölü tarih oldu

Afyonkarahisar'ın en önemli turizm yerlerinden ve olan ülkemizdeki birçok insanın rotasını çevirdiği Eber Gölü tamamen kurudu. Türkiye'nin en büyük tatlı su göllerinden olan Eber Gölü'nde kırılmış sandallar ve bolca anı kaldı.

Afyonkarahisar şehrimizde bulunan ve oldukça önemli bir tatlı su gölü olan Eber gölü tamamen kurudu. Yağmur mevsiminin başlaması ve artık kışa girmemize ramak kala bu tür bir olay elbette bizim gibi doğa sever bir oluşumu çok üzdü. Geçtiğimiz aylarda turizme kazanılması için çalışmaların başlayacağı Eber gölünde sadece toprak kaldı. Eber gölünün kurumasının sebebinin, göle akan tatlı su kaynaklarından dolayı olduğu söylendi. Kaynak sularının artık çıkmaması ve çıkanların ise köylüler yada işletmeler tarafından alınması üzerine gölü besleyen bir tatlı su kaynağı kalmadı. Yüzlerce hayvanın yaşamına da destek olan gölden artık eser kalmadı.

KÖYLÜLER TARIMA KAZANILMASINI İSTİYOR

Civarda ikamet eden köylüler ise kuruyan Eber gölünün tarıma kazanılması için çalışma yapıyorlar. Oldukça bereketli bir toprağın geriye kalması ve tatlı suyla beslenmiş olması elbette mahsulün oldukça kaliteli bir şekilde çıkmasını sağlayacak. Eber gölünün nasıl bir çalışmaya tanık olacağı bilinmiyor ama civar bölgelerdeki insanlar tekrar göl olması yerine arazinin köylülere paylaştırılmasını ve tarım yapılmasını istiyor. Gelecekte Eber gölü geri kazandırılacak mı yoksa tarım için köylülere mi verilecek hep birlikte göreceğiz.

Eber Gölü tamamen kurudu diyoruz ama aslında bazı bölgelerinde halen tatlı su kaynaklarından oluşum var. Gölün www.baccaratsiteleri.net yaklaşık olarak yüzde 85’lik kısmında su kalmadığı ve toprağın ortaya çıktığını biliniyor. Su seviyesinin yüksek olduğu zamanlarda kuşlara ve balıklara ev sahipliği yapan Afyonkarahisar’ın can damarları arasında olan Eber gölü artık yalnız kaldı. Yetkililerin gölün geri kazandırılması için herhangi bir çalışması yok ama doğanın gücünü bu kışın hep birlikte görebiliriz. Gerekli kar yağışı olursa eğer gölün küresel ısınmadan etkilenmeyeceğini ve tekrar eski haline geleceğini söyleyebiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir