istanbul masöz olipsbet betadonis giriş vbet betandyou

YTÜ hazırlık fakültesinde parayı veren puanı kapıyor

YTÜ kazanan öğrencileri oldukça yüksek ücretli olan hazırlık kitapları bekliyor. YTÜ Öğrenci Platformu haberine göre hazırlık kitaplarının fiyatlarının 500 ile 700 TL arasında değişiklik gösterdiği söyleniyor. Kitapları alan öğrenciler ise fazladan yüzde 10 puan kazanıyor.

YTÜ hazırlık fakültesinde parayı veren puanı kapıyor

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa yerleşkesinde yer alan Yabancı Diller Fakültesi Hazırlık sınıflarında oldukça ilginç bir olay yaşanıyor. YTÜ Kampüs Öğrenci Platformu haberine göre hazırlık sınıfında olan öğrenciler arasından parası olan daha fazla puan alıyor. Hazırlık ve İleri İngilizce gibi derslerde öğrencilerin alması gereken kitapların fiyatları öğrencileri bir hayli zorluyor. Öğrenciler ise orijinal kitap almakta zorlanıyorlar ve hatta bazı öğrenciler kitap alamıyor ve her ders fotokopi çektiriyor.

ORİJİNAL KİTAP ALMAYANI DERSE ALMIYORLAR

YTÜ hazırlık sınıflarında ise bazı öğrencilerin orijinal kitap olmadığı için bazı hocalar tarafından derse alınmadığı yine YTÜ Kampüs sitesinde ortaya atılan iddialar arasında yer alıyor. Bunların elbette gerçeklik payı olmayabilir ama gerçek olan şeylerden birisi kitapların 500 ile 700 TL arasında satılıyor olmasıdır. Öğrencilerin kitap almak zorunda bırakılması ise elbette yine bir rant sorununu ortaya çıkarıyor. YTÜ Yabancı Diller fakültesi çok kolay bir şekilde materyal hazırlayabilir fakat bunun yerine yarım bin liraya satılan kitapların alınmasını istiyor.

PARAYI VEREN DÜDÜĞÜ ÇALIYOR

Hazırlık sınıflarında eğitim gören birçok öğrenci Haziran ayındaki sınava giriyor ve en az 60 alıp bölümüne başlıyor. YTÜ hazırlık sınavından 59 ile kalan çok fazla öğrenci oluyor ama fahiş fiyatlara satılan bu kitapları alıp, kitaplardaki kod ile daha fazla puan olma ihtimali olan öğrenciler için daha fazla puan alma şansı ortaya çıkıyor. YTÜ Kampüs öğrenci platformunda hazırlık ve ileri ingilizce kitaplarıyla ilgili birçok detayı öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın