istanbul masöz olipsbet betadonis giriş vbet betandyou

Donduran soğuklar Marmara’yı etkisi altına almaya başladı

Marmara bölgesinde etkisini gösteren soğuk hava Ekim ayının son haftaların etkisini artıracak. Yağmurla birlikte etkisini gösterecek olan soğuk havalardan dolayı Marmara bölgesinde oturan yarım milyona yakın insanın hava durumu uyarılarını takip etmesi gerekiyor.

Donduran soğuklar Marmara’yı etkisi altına almaya başladı

Türkiye’nin sonbahara merhaba dediği bugünlerde havaların sürekli olarak değilmesi hastanelerin ‘acil’ kliniklerini doldurmaya başladı. Konuyla alakalı olarak merak edilen bir diğer konu ise ne zaman tam anlamıyla soğuk günlere başlayacağımız oldu. Birçok hava durumu uygulamasını araştırdığımız zaman Ekim ayının son haftasından itibaren sıcaklıkların kalıcı olarak düştüğünü görebiliyoruz. Aktüel10.com ekindeki hava durumu araştırmacılarına göre 1-2 hafta içerisinde ara sıra yüzünü gösteren güneşe elveda deme vakti gelecek. Nisan ayına kadar sıcaklıkların mevsim normallerinde olacak.

MARMARA BÖLGESİNDE YAŞAYANLARA UYARI!

Özellikle İstanbul gibi bir metropol şehrin içerisinde bulunduğu Marmara bölgesinde havaların şekli sürekli olarak değişiyor. Bu yüzden Marmara bölgesinde yaşayan vatandaşların Meteoroloji web sitesinden veya hava durumu uygulamalarından sürekli olarak bilgi almaları gerekiyor. Sabah çıkarken terleten hava öğleden sonra şiddetli yağmura dönüşebilir. Yada soğuk hava var diye giydiğiniz paltolar ve montlar sayesinde toplu taşıma araçlarında oldukça terleyebilir ve hasta olabilirsiniz.

Marmara bölgesinde çok fazla hayvan yaşıyor. Özellikle ormanlarda ve sokaklarda kalan hayvan sayısının milyonlara ulaştığı tahmin ediliyor. Bu sebeple soğuk havalarda dışarıya yemek artıkları bile koysanız, sizin çöpe atacağınız şeyler sayesinde onlarca hayvan açlıktan ölmeyecektir. Bunun akabinde yapacağınız bağışlar ile birlikte sokaklara yapılan taşınabilir barınaklarda yüzlerce belkide binlerce hayvan soğuktan ölmeyecek. Dondurucu soğukların başlayacağı yeni günlerde sizde dışarıda yaşayan canlıları asla unutmayın.

Bir yanıt yazın