Freze makineleri ilk defa endüstriyel talaşlı imalatta, 19 yüzyıl sonlarında kullanılmaya başlanmıştır. Teknolojinin gelişimi ile CNC kontrollü bilgisayar ve özel programlarla yeni nesil imalat yapan freze kullanılmaya başlanmıştır.
Freze makineleri özellikle metal işleyen, metal parça üreten tesislerde karşımıza çokça çıkar. Freze makinesi kesici bıçakları sayesinde metale şekil vermek, kazıma, delik açma, kanal açma gibi işleri yapar.
Freze makineleri, sanayide en çok kullanılan makinelerdendir. İnsan eliyle haftalarca yapımı sürecek işlerin birkaç saatte tamamlanmasını sağlayan çok önemli makinelerdir vardır.
Günümüzde bilgisayar kontrollü freze tezgahlarında üretim oldukça hızlanmıştır. Bu sayede zamandan ve işçilikten büyük tasarruf sağlanmıştır. Bu durum seri üretimde maliyete olumlu yansımaları olmuştur.
Çelin sertliği veya yapılacak işleme göre freze milinin yapısı veya boyutu değişebilir. İşlenecek parçanın çok iyi sabitlenmesi gerekir. En ufak bir hareket hatta titreme yapılan işleme başarısız kılar. Sabitlemeyi sağlamak için manyetik tabla kullanılır. Manyetik tabla ürünlerin freze makinesinde işlenmesi esnasında hareket etmeden sabit durmasını sağlayan güçlü çekilme kuvveti ile ürünü tutan malzemedir.
Freze Tezgahı Çeşitleri Nelerdir?
Freze makinalarına farklı mil takılabilir. Mil özelliklerine göre sınıflandırırsak; yatay freze, dikey freze olarak ayırabiliriz. Bunların haricinde bir de Universal freze vardır ki o Hem yatayda hem de dikkat de sorunsuz çalışabilir Ayrıca kalıpçı freze kopya freze birbirinden farklı nitelikler taşır.
Freze tezgahları işlenecek metal ürünlerden talaş kaldırma işlemi yaparak şekil verirler. Bu işlemleri gerçekleştirmek için farklı türde freze tezgahları geliştirilmiştir.
Bunlar genel kullanım amaçlı freze tezgahlarıdır. Özel ihtiyaca göre de freze tezgahları üretilmektedir. Siz de https://www.sanayiden.com/masaustu-freze
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.