DOLAR 28,9435 0.07%
EURO 31,3117 -0.5%
ALTIN 1.880,73-2,24
BITCOIN 12066915,48%
İstanbul

HAFİF YAĞMUR

06:31

İMSAK'A KALAN SÜRE

hiltonbet kalebet twitter
FEDERAL SAĞLIK BAKANI SPAHN EYALET SAĞLIK BAKANLARIYLA BİR ARAYA GELİYOR!
  • Aktüel
  • Sağlık
  • FEDERAL SAĞLIK BAKANI SPAHN EYALET SAĞLIK BAKANLARIYLA BİR ARAYA GELİYOR!

FEDERAL SAĞLIK BAKANI SPAHN EYALET SAĞLIK BAKANLARIYLA BİR ARAYA GELİYOR!

ABONE OL
04.08.2021 22:40
FEDERAL SAĞLIK BAKANI SPAHN EYALET SAĞLIK BAKANLARIYLA BİR ARAYA GELİYOR!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

FEDERAL SALIK BAKANI SPAHN EYALET SAĞLIK BAKANLARIYLA BİR ARAYA GELİYOR!

Almanya’da Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn ile 16 eyalet sağlık bakanı yarın Sağlık Bakanları Konferansı’nda bir araya gelecek. Toplantıda, 12 yaş üstü çocuklara aşı yaptırılması ve ağır hastalar ile yaşlılara üçüncü doz aşı yapılması konuları ele alınacak.

Sağlık bakanlarının Almanya Daimi Aşı Komisyonu’nun (STIKO) henüz onay vermediği 12 yaş üstü çocuklara aşı tavsiyesinin karara bağlaması bekleniyor.

Bild am Sonntag gazetesi, Sağlık Bakanlığı’nın eyaletlere gönderdiği taslakta konunun yer aldığı ve bu yönde tavsiye kararı çıkacağı belirtildi.

Bilindiği gibi Avrupa İlaç Ajansı (EMA), 12 yaş üstü çocuklar için Biontech ve Moderna aşısı yapılmasına onay verirken, STIKO yeteri kadar veri olmadığı gerekçesiyle şu ana kadar bu yönde tavsiyede bulunmadı.

SEYYAR AŞI EKİPLERİ YAPACAK

Son dönemde siyaset dünyasından da bu yönde STIKO’ya yönelik baskılar artmıştı. Sağlık bakanlarının ortak kararından sonra isteyenlerin 12 yaş üstü çocuklarına muayenehaneler ile aşı merkezlerinde aşı yaptırabilecekleri belirtildi.

Öte yandan Eylül ayından itibaren riskli grupta yer alan yaşlılar ve kronik hastalığı bulunanların üçüncü doz aşısını yaptırabilecekleri kaydedildi. Bakım evleri ve yaşlılar yurtlarında ise ilk aşılama döneminde olduğu gibi seyyar aşı ekipleri hizmet verecek.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL -ALMANYA

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.